Pensionsselskab: Saml klatpensioner fra os
PensionDanmark støtter regeringens forslag om at samle klatpensioner, selvom det koster dem tre milliarder.

Hvis det lykkes regeringen at få lavet en ordning, der betyder, at danskerne kan samle deres såkaldte klatpensioner ét sted, kan det komme til at koste pensionsselskabet PensionDanmark over tre milliarder kroner.

Alligevel bakker den administrerende direktør, Torben Möger Pedersen, op om regeringens målsætning.

- Vi skal ikke tjene penge til andre end vores medlemmer, og vi har ikke et succesmål om at have så mange medlemmer som muligt i regnskabet, siger han og tilføjer:

- Vi vil selvfølgelig gerne have mange medlemmer, men hvis de er bedst tjent med at samle deres opsparinger et andet sted, så bakker vi op om det.

Pensionssektoren har allerede forsøgt at løse problemet med, at småpensioner bliver spist af udgifter, ved at lade pensionsopsparerne samle deres småpensioner et sted, uden at det koster noget.

Men formanden for regeringens beskæftigelsesudvalg, Lennart Damsbo-Andersen (S), vil ifølge Berlingske arbejde for, at større beløb skal kunne flyttes til det delvist offentlige ATP eller Lønmodtagernes Dyrtidsfond. Han foreslår at hæve grænsen til 75.000 kroner.

Sker det, vil det komme til at koste PensionDanmark op mod 3,2 milliarder kroner. Pensionsselskabet har nemlig 110.000 medlemmer med hvilende opsparing på under 75.000 kroner.

Torben Möger Pedersen understreger, at det skal ses i sammenhæng med, at pensionsselskabet samlet set administrerer en formue på 125 milliarder kroner.

- Så det har ikke nogen påvirkning på PensionDanmark eller de øvrige medlemmer. Men det vil give folk, der ofte skifter job samt unge, som er under uddannelse og har mindre opsparinger, nogle bedre vilkår, siger han.

Samtidig understreger han, at det "naturligvis" skal være frivilligt for selskaberne at tilmelde sig en ordning, der automatisk samler klatpensionerne på ét sted.

/ritzau/