Administration 

Penge fra salg af erindringsmønter skal styrke socialøkonomiske virksomheder

11 socialøkonomiske projekter modtager nu finansiel støtte fra Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2.'s erindringsmøntspulje.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
En pulje på 5 millioner kr., som stammer fra salget af Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2.'s erindringsmønter i anledning af hendes 70 og 75 års fødselsdage, er nu blevet udmøntet til i alt 11 socialøkonomiske projekter.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

"De socialøkonomiske virksomheder gør en kæmpestor indsats for at få udsatte ind på arbejdsmarkedet, og deres indsats bidrager både socialt og økonomisk til samfundet. Derfor er det vigtigt for mig, at vi støtter op om deres arbejde."

"For nyligt besluttede jeg at øremærke 23 mio. kr. fra EU's socialfondsmidler til en landsdækkende indsats for at udvikle socialøkonomiske virksomheders forretning, og nu får 11 konkrete projekter så en økonomisk håndsrækning. Jeg håber, at projekterne kan være med til at styrke sektoren og gå innovative veje i forhold til at styrke det socialøkonomiske samarbejde med traditionelle virksomheder og med den offentlige sektor."

Formand for Dialogforum for Samfundsansvar og Vækst Dan Boyter:

"Jeg er glad for, at vi med midlerne kan støtte op om innovative projekter, som kan bidrage med ny viden om, hvordan man løser forretningsmæssige udfordringer og skaber øget vækst blandt de socialøkonomiske virksomheder."

Pengene skal bidrage til vækst og udvikling af den socialøkonomiske sektor, og de 11 udvalgte projekter er fordelt på to spor:

Markedsudvikling gennem strategiske partnerskaber, hvor der skal etableres nye og innovative partnerskaber mellem socialøkonomiske virksomheder og traditionelle virksomheder eller kommuner, som skaber værdi for begge parter.

Forretningsudvikling i socialøkonomiske virksomheder, som skal gøre virksomhederne og deres sociale indsatser stærkere og mere forretningsorienterede. Derudover går 300.000 kr. til efterfølgende erfaringsopsamling og vidensdeling.

Pressekontakt: Sara Ringgaard Price, tlf. 91 39 94 07, srp@em.dk

Støttede projekter:

Spor A: Markedsudvikling igennem strategiske partnerskaber

INCITA/Mammut Work WEAR A/S

I projektet etableres et samarbejde om genbrug af brugte uniformer, der ellers i dag ville blive destrueret. Der er fokus på jobskabelse til udsatte borgere på kanten af arbejdsmarkedet, organisatorisk skalering og miljømæssige gevinster. INCITA vil evt. via lokal kommune ansætte udsatte borgere til at løse sorterings- og forarbejdningsopgaver af brugte uniformer. Der skabes dermed nye jobs til en sårbar målgruppe samt mulighed for udvidelse af den socialøkonomiske forretning.

Glad Fonden/Frederiksberg Kommune

Projektet skal udvikle og afprøve partnerskabsmodel(ler) mellem Glad Fonden som socialøkonomisk virksomhed, private virksomheder, Frederiksberg Gartner- og Vejservice og Frederiksberg Erhvervsforum. Formålet er at skabe vækst i Glad Fonden indenfor facility-service, som er en branche i vækst. Væksten skal bidrage til øget beskæftigelse for unge under 40 år med (primært kognitivt) handicap i den socialøkonomiske virksomhed og samarbejdsvirksomhederne.

Kompostbudene/Københavns Kommune

Projektet 'Dyrk dit affald' skal gøre det attraktivt for virksomheder at vælge kompostservice og produkter fra Kompostbudene. Med sparring fra Grønne Erhverv, Københavns Kommune og Miljøpunkt Amager udvikles en række pakker til virksomheder om recirkulering af vegetabilsk affald til lokal fødevareproduktion og/eller grønne omgivelser i/omkring virksomhederne. Kompostbudenes socialøkonomiske drift kobles på, så udsatte borgere uddannes og beskæftiges som kompostbude.

Naboskab/Frederiksberg Kommune

Naboskab arbejder med cirkulær økonomi, genbrug og deling af ressourcer på en ny og innovativ måde. Projektet skal styrke Naboskabs socioøkonomiske forretning gennem et partnerskab om affaldsforebyggelse med Frederiksberg Kommune. I projektet opsættes og testes konkrete affaldsløsninger, hvor boligforeninger får etableret bytteskabe til at bytte ting, som ellers bliver smidt ud. F.eks. bøger, service, tøj, legetøj og møbler. Det skaber social og miljømæssig merværdi i boligforeningerne, udvikler Naboskabs forretningsmodel og styrker Frederiksberg Kommunes indsats med affaldsforebyggelse. Målet er at udvikle en partnerskabsmodel, der kan videreføres og udvides til kommuner i hele Danmark.

Spor B: Forretningsudvikling i socialøkonomiske virksomheder

Den Erhvervsdrivende fond 'Blindes Arbejde'

Projektet skal forretningsudvikle og skalere Blindes Arbejdes produktion fra SLOW TIL FLOW og gøre Blindes Arbejde mere værdifuld som leverandør. Omstillingen skal udvikle Blindes Arbejdes produktion gennem samarbejder med fagpersoner med henblik på at afvikle et innovationsforløb omkring Blindes Arbejdes produktionsprocesser, produktsortiment og markedsføringstilgang. På sigt skal det skabe flere arbejdspladser for synshandicappede ved at udforske de håndværk, som blinde og svagsynede kan varetage for at skabe nye attraktive, konkurrencedygtige produkter.

Skovsgård Hotel

Projektet skal styrke og videreudvikle Skovsgård Hotel forretningsmæssigt, bl.a. gennem kompetenceudvikling og ved at udvikle konceptet for "Madværkstedet". Øget forretningsmæssig professionalisering af Skovsgård Hotel skal bidrage til skabelse af nye arbejdspladser for ansatte på særlige vilkår, samtidig med at Skovsgård Hotel bliver mindre økonomisk sårbar fremadrettet.

fødevareBanken

Projektet handler om at gøre fødevareBanken mere økonomisk robust og mere attraktiv for erhvervskunder. Konkret betyder det, at der bl.a. skal udvikles et udvalg af produkter og ydelser, der er rettet mod erhvervslivet i overensstemmelse med det sociale formål og med udgangspunkt i fødevareBankens eksisterende aktiviteter.

BISTAD

Projektet handler om at gøre virksomheden økonomisk robust ved at opkvalificere ledelsen i den socialøkonomiske virksomhed primært gennem målrettet efteruddannelse. I samarbejde med Startvækst Aarhus og VEU-Center Midtjylland har BISTAD identificeret, at der er en stort behov for kurser i grundlæggende ledelse og projektledelse, erhvervsøkonomi og økonomistyring samt afsætningsstrategi og salg. Målet er på den måde, at kunne optimere produktionen og tilbyde beskæftigelse til flere udsatte borgere

All Ears Marketing

All Ears træner, uddanner og beskæftiger mennesker med synshandicap. Rekruttering er en udfordring for at nå målet i deres vækststrategi om at fordoble antallet af phonere frem mod 2020. Med projektet udvikles ekspertisen i deres Academy afdeling til at rumme kortere og mere fleksible revalideringsforløb for mennesker med andre handicap. Målet er at få flere personer hurtigere i job indenfor en branche, der mangler arbejdskraft.

C:NTACT-FONDEN

Projektet er et udviklingsforløb der afklarer, udvikler og styrker kompetencerne og produktportefølje i den socialøkonomiske kulturvirksomhed C:NTACT. Formålet er at forbedre virksomhedens økonomiske bæredygtighed. Kompetenceforløbet skal, med ekstern hjælp fra konsulenter, udvikle og ekspandere C:NTACTs salgsområder, for på den måde at blive mere økonomisk uafhængig og i højere grad blive i stand til selv at igangsætte sociale indsatser.

Fonden Settlementet på Vesterbro

Projektet skal styrke Settlementets socialøkonomiske virksomhedsenheder i Saxogade gennem forretningsudvikling og branding. Formålet er, at styrke virksomhedsenhedernes kommercielle side, bl.a. gennem markedsanalyser og optimering af omkostningsstrukturer. Projektet skal resultere i, at de enkelte virksomhedsenheder i Saxogade bliver økonomisk bæredygtige i løbet af tre år og fremadrettet kan drives uden eksterne midler.

Hvad er socialøkonomiske virksomheder?

Socialøkonomiske virksomheder er virksomheder, som har et samfundsgavnligt sigte og lever op til følgende kriterier:

Socialt formål

Virksomhedens primære formål har samfundsgavnlig karakter med et socialt, beskæftigelses-, sundheds-, miljømæssigt eller kulturelt sigte, som desuden fremmer aktivt medborgerskab.

Væsentlig erhvervsdrift

Virksomheden har et væsentligt element af erhvervsdrift ved salg af serviceydelser eller produkter, som udgør en betydelig del af dens omsætning.

Uafhængighed af det offentlige

Virksomheden fungerer uden væsentlig offentlig indflydelse på ledelsen og driften af virksomheden.

Inddragende og ansvarlig ledelse

Virksomheden involverer ansatte, kunder, samarbejdspartnere og interessenter og har en etisk forsvarlig ledelse.

Social overskudshåndtering

Virksomheden bruger primært sit overskud til at fremme sociale formål, reinvestere i egen virksomhed eller i andre socialøkonomiske virksomheder. En begrænset andel af overskuddet kan udbetales som udbytte til investorer.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

billede fra messe
Nyheder

80 år gammel fabrik sendt til tælling:
- Det er trist

Kongsdal Gods
Nyheder

Tre-cifret millionhandel:

Historisk dansk
gods solgt

billede af politibil
Krimi

Cyklist stødte sammen med trailer - nu er cyklisten død

person bliver vaccineret
Sundhed

Afstemning:
Skal du vaccineres
mod influenza?

Lindy Aldahl
Kendte

Tv-kendis går konkurs

chili
Mad og drikke

Obs:
Der kan være
mug i din chili

Michael Katz Krefeld og Karina Frimodt på dansegulvet.
Film og TV

Vild med dans:

Krefeld smidt hjem

politbil med udrykning
Krimi

Ældre ægtepar overmander indbrudstyv 

Remee og Mathilde Gøhler
Kendte

Remee jubler:

Er blevet far igen

Robert Durst i retten
Nyheder

Kendt mangemillionær sigtet for endnu et drab

Alec Baldwin
Nyheder

Medie: Der var et skarpt skud i Baldwins pistol

Mand i fiskebutik
Mad og drikke

Kendt fiskehandel får sur smiley

Københavns byret
Krimi

Taxi i vanvidskørsel:

Vognmand mister sin bil

Tina Lund
Kendte

Indbrud hos Forsidefrue

nicklas bendtner går på gaden iført jakke og slips
Kendte

Nicklas Bendtner kæmper

for sin Porsche

skilt om fugleinfluenza står ved vej
Nyheder

Fugleinfluenza igen

på vej til Danmark 

kvinde i rødt outfit poserer
Kendte

Britisk stjerne:

Jeg er for klog

til Hollywood

tog holder på banegård
Sport

Ingen tog mellem

Jylland og Fyn

alec baldwin med hånden for munden
Nyheder

Ekspert: I USA

bruger man rigtige

våben på filmset

dansere på dansegulvet
Film og TV

Vild med dans-stjerne:

Jeg har taget min

krop tilbage

alec baldwin poserer med sin kone
Film og TV

Baldwin-ulykken:

Ikke første gang

film koster liv 

brandmænd i aktion efter eksplosion
Nyheder

Mange dræbt i eksplosion

på sprængstof-fabrik

alec baldwin kigger
Kendte

Alec Baldwin dræber

kvinde under

optagelser 

Sport

Dansk stjerne

overdynges med

hadbeskeder

fodboldspillere jubler
Sport

Italien i chok:

Mourinhos stjerner fik

bank af norske miniputter

dronning elizabeth smiler
Kongelige

Dronningen har

været indlagt

krøllet valgplakat
Nyheder

Ups: Valgplakater

opløses i regnen

politiafspærring på gade i mexico
Nyheder

To turister dræbt

i bandekrig 

par smiler
Nyheder

Brian Laundrie

fundet død 

james bond
Film og TV

Vild succes:

Alle elsker James Bond

Thailand
Nyheder

Thailand: Åbner for vaccinerede danskere 

asta
Kendte

Vild med dans-kæreste: Ramt af angst

dino
Nyheder

Skelet af kæmpedino:

Solgt for 50 millioner

Radio Laud
Underholdning

Radio Loud vil hedde 24syv

Andreas Jessen
Kendte

Dansk skuespiller

scorer stor rolle

Markbrande syrien
Nyheder

Syrien: 24 henrettet for naturbrande

Nyheder

Nu kommer de første ejendomsvurderinger 

corona
Nyheder

Corona-pille måske på vej

vild med dans
Kendte

Vild med dans:

De ryger ud

cihgaretter
Krimi

Fire års fængsel og 71 millioner i bøde

Nyheder

USA og Danmark:

Styrker militært samarbejde

et liolle insekt på et gulv
Dyreliv

Pas på:

Nyt skadedyr spreder sig med lynets hast

en stikkontakt
Nyheder

Danskerne frygter stigende elpriser

To midaldrende politimænd taler ved et pressemøde
Krimi

Politi finder ligdele i sag om drab på 22-årig

Aber på en trappe i Indien
Helt vildt

Mand dør da aber kaster mursten efter ham

to ben med to forskellige sko på fødderne
Sundhed

Gnaver skoen? Sådan undgår du at få vabler

Portræt af gråhåret dame
Kendte

Kræftfrie Andrea Elisabeth Rudolph bliver vært

En SUV foran en trappe
Biler

Tesla buldrer derudaf 

En mørkhåret kvinde smiler
Kongelige

Meghan Markle vil have betalt barsel 

Trump råber ud med hånden i vejret
Nyheder

Donald Trump laver sit eget sociale medie

Isbjerg i fjord
Nyheder

Forskere leder efter diamanter på Grønlands havbund

skilt med skovskidning forbudt
Nyheder

Nye skilte skal stoppe skovskidere

Den lettiske premierminister, Krišjanis Karinš
Corona

Voldsom smittestigning:

Europæisk land lukker

ned i fire uger

Scene fra the wire
Film og TV

Her er årtusindets bedste TV-serie

Nyheder

Bortvist elev tilstår 17 drab

Jair Bolsonaro
Nyheder

Dropper drabsanklager mod præsident

brugte ting
Nyheder

Brugte møbler hitter - men bordet fanger

tre kvinder poserer ved galla
Kendte

Diamantdronningen:

Køb mine børn

dronning elizabeth smiler
Kongelige

Fik nej fra lægen:

Dronningen aflyser

Sport

Jeanette Ottesen:

Undskyld, jeg ramte forbi

Politi og redningsmandskab til stede ved å
Krimi

Død kvinde

fundet i å 

villa set udefra
Livsstil

Tre af landets dyreste

villaer - langt fra

hovedstaden

manu sareen smiler
Kendte

Flere kendisser

deler frække fantasier 

kaffekop med bønner
Nyheder

Nu stiger prisen

på kaffe 

nem id kort
Krimi

Ny svindelsag:

3.000 ældre fik opkald

fra falske skattefolk  

par går på fortov under paraply
Nyheder

DMI: Her bliver

det værst 

Facebooks logo
Nyheder

Facebook

skifter navn 

dronning elizabeth smiler
Kongelige

Dronningen vil ikke

være årets olding

politibil med påskriften politi
Krimi

Efterlyst mand mister

livet i bilulykke 

mand går med taske
Nyheder

Rekordmange i arbejde

- men ikke alle steder

i landet

vejskilt med fem navne som alle hedder noget med bær
Helt vildt

Stakkels pizzabud: Nyt

vejskilt er helt gak-gak 

komiker på scenen
Kendte

Nygift komiker:

Endelig kan vi fejre

brylluppet

udbrændt fly ligger på jorden
Nyheder

Mirakuløst:

Alle passagerer

overlever flyulykke

Sport

Direktør om mobbesag:

Unødvendigt af Ottesen

mand står med sværd
Helt vildt

Fandt 900 år gammelt

riddersværd på

havbunden 

Nyheder

Handelsbanken

forlader Danmark

pige smiler
Nyheder

Australien holder vejret:

4-årig pige forsvundet

på fjerde døgn  

Fire små biler i en collage
Biler

Test: 4 x mini-elbiler

El-ternativer

kvinde sidder i retssal med mundbind
Nyheder

96-årig anklages for

nazidrab: Hun kendte

til det hele

en lægehelikopter i luften
Krimi

22-årig kvinde ramt af bilist er død