Administration 

Penge fra H.M. Dronningens erindringsmønter går til iværksættere

Erhvervsstyrelsen har bevilget tilskud til en række projekter, der skal styrke iværksættermiljøerne i hele Danmark. Erhvervsminister Brian Mikkelsen glæder sig over, at hjælpen går til private kræfter, som utrætteligt arbejder for iværksætteriet i Danmark.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Erhvervsstyrelsen under Erhvervsministeriet har udvalgt en række projekter, som kan se frem til en økonomisk håndsrækning. Det er en pulje på 5,7 millioner kroner fra salg af H.M. Dronning Margrethes erindringsmønter i anledning af hendes 70 og 75 års fødselsdage, der hermed udmøntes.Med udmøntningen af puljen ønsker regeringen at sætte skub i projekter, der kan inspirere og skabe vækst i Danmark. Samtidig vil regeringen gerne anerkende de ambitiøse ildsjæle, der gør en forskel for iværksættere, der går med vækstplaner.Erhvervsminister Brian Mikkelsen udtaler:"Vi ser en hastig vækst i flere iværksættermiljøer og har stillet skarpt på to typer indsatser: Nemlig, som det første, større nationale begivenheder, der har potentiale til at inspirere andre og potentielle iværksættere. Og som det andet projekter, der fremmer tiltrækning af kapital, talenter og internationalisering af iværksættermiljøer. Jeg er glad for, at vi med puljen kan tilgodese lovende initiativer i hele landet."De udvalgte projekter, der får økonomisk støtte fra salget af erindringsmønterne, kan ses herunder:Kontakt i Erhvervsministeriet: Lars Erik Skovgaard, mail: las@evm.dk, tlf: 91 33 70 17
Udvalgte projekter
Den 8. juli 2016 åbnede Erhvervsstyrelsen for ansøgninger til en mindre tilskudspulje rettet mod initiativer, der styrker skalering inden for iværksætteri i Danmark. Der har været en stor interesse for puljen. Styrelsen har modtaget 67 ansøgninger til en samlet ansøgt tilskudssum på ca. 42 mio. kr. Styrelsen har ydet tilskud til 9 projekter til en samlet sum af 5,7 mio. kroner.De udvalgte projekter er:Growing InvestorsGrowing Investors fokuserer på at opkvalificere investorer (aktive og in-spe) indenfor investeringsprocedurer vedr. digitale- og teknologistartups. Netværk, kapital og kompetencer er nøgleord i projektet, da investornetværket styrkes, adgang til kapital for startups øges og kompetencer styrkes hos investorerne til gavn for digitale og teknologistartups. Projektet tager regionalt udgangspunkt i Århus.
Projektdeltager: Happy42

Kontakt: Linda Mostrup Pedersen, tlf: 91 53 88 73
GamesWeek DenmarkGames Week Denmark fokuserer på at styrke skalering og øget internationalisering af den dansk spilindustri fra talentniveau og iværksættere til etablerede virksomheder. Dette gøres ved at skabe en event, der kan tiltrække op mod 2.000 branchefolk fra Danmark og udlandet. I fem dage i april 2017 vil Danmark fyldes med konferencer, matchmaking, awardshows, game jam samt andre events alle med iværksætteri, spiludvikling og forretning som omdrejningspunkt. Games Week DK bliver platformen, hvor iværksættere og etablerede virksomheder møder hinanden og udenlandske branchefolk for at få ny viden om markeder, forretningsmodeller og internationalt netværk med målet at skalere deres virksomheder.
Projektdeltager: Interactive Denmark

Kontakt: Sofie Filt Læntver, tlf: 27 45 75 38
Copenhagen Tech Fest og Townhalls
Projektets målsætning og vision er at skabe en international anerkendt teknologifestival i Danmark, Copenhagen Tech Fest, og tre inspirations- og netværksevents for teknologiiværksættervirksomheder og deres medarbejdere. #CPHFTW lancerede i september 2016 Københavns første teknologi-festival, Copenhagen Tech Fest, ved at forene nogle store konferencer med mindre fagevents med teknologisk sigte under samme paraply og markedsførte denne paraply nationalt og internationalt. I 2017 skal antallet af events øges, koordinationen forstærkes og markedsføringen intensiveres. Derudover øges ambitionsniveauet for de allerede anerkendte Townhall events, hvor omkring 5.500 nuværende og kommende iværksættere, og deres medarbejdere, samt alle der arbejder inden for "tech" kommer for at lade sig inspirere af og møde danske tech-sværvægtere fra ind- og udland, lokale tech startups, investorer, eventarrangører og fagnetværk og hinanden. Projektdeltager: CPHFTW IVSKontakt: Christoffer H. Malling, tlf: 31 31 82 21
Creative Business CupI november 2016 samles mere end 600 iværksættere, investorer og forretningsudviklere fra mere end 60 forskellige lande i Danmark til den Globale Creative Business Cup. I løbet af to dage oplever deltagerne 100 forskellige innovative, nytænkende og kreative pitch inden for mere end otte forskellige områder som fx sundhedsinnovation, fødevarer og bæredygtighed. På markedspladsen præsenterer mere end 130 startup teams deres ideer, produkter og koncepter. Danske iværksættere får udvidet adgang til markedspladsen, pitching og møder med udenlandske investorer. Alt hvad der kan bringe danske iværksættere frem til adgang til kapital, etablering af bæredygtige virksomheder og flere danske arbejdspladser.
Projektdeltager: Creative Business Cup

Kontakt: Lena Arndal, tlf: 30 27 20 37
NetværkslånDette projekt introducerer "netværkslån", som skal gøre det nemmere og mere sikkert for opstartsvirksomheder at tilvejebringe kapital gennem deres personlige netværk: Venner, familie, lokalområdet, folk inden for samme branche osv. Ved at lade professionelle håndtere it, dokumenter, jura, betalinger osv. skal det blive nemmere og mere sikkert at låne og udlåne på denne måde, hvorved potentialet i ens eget netværk kan aktiveres til fulde. Dette forventes især at kunne hjælpe landdistrikterne i Danmark, hvor det kan være vanskeligt at finde risikovillig kapital, men hvor lokale netværk ofte er stærke. Netværkslån kan også hjælpe mere etablerede virksomheder, f.eks. butikker (lån fra kunderne), skoler (lån fra forældrene), plejehjem (lån fra beboerne og deres familier), foreninger (lån fra medlemmerne) osv.
Projektdeltager: Lendino A/S

Kontakt: Esben Bistrup Halvorsen, tlf: 23 74 20 26
Økosystem for eksponentiel teknologiProjektets sigte er at skabe et verdensklasse økosystem for startups, studerende, unge, corporates og det offentlige system, hvor de kan samarbejde om at udnytte eksponentiel teknologi til at gøre Danmark og København til eksponentielt centrum i Skandinavien. Økosystemet skabes i samarbejde med en lang række førende aktører i både ind- og udland.
Projektdeltager: Projektgruppe pt. forankret under DARE2 ApS

Kontakt: Laila Pawlak, tlf: 29 24 53 50
Augmented AnimationProjektet Augmented Animation omhandler forretningsudvikling og internationalisering af spil- og animationsiværksættere. Projektets hovedaktivitet er Nippon Nordic Universe Accelerator, der har som målsætning at bringe 16 talentfulde professionelle animationskunstnere fra Japan og Danmark sammen for at udvikle storyworlds og fortællinger til computerspil og tv. Projektets kerne er IP-udvikling rettet på samme tid mod markeder i Europa og Japan. Øvrige aktiviteter under projektet er en dansk udgave af den internationale spilkonference Games for Change samt et Sybo Game Jam, hvor danske spiludviklere og talenter udvikler nye koncepter i samarbejde med spilvirksomheden SYBO Games, der blandt andet står bag spillet Subway Surfers.
Projektdeltagere: The Animation Workshop / VIA UC, SYBO Games ApS, Nordisk Film Fonden.

Kontakt: Morten Thorning, tlf. 87 55 49 03
TechBBQTechBBQ er Danmarks største startup- og innovationssummit og har oplevet en eksplosion i interesse og deltagere. Fra 2015 til 2016 steg deltagerantallet med 120% fra 1.000 til 2.200. Det er dette fundament TechBBQ 2017 skal bygge videre på. TechBBQ har til formål at samle startups, scaleups, investorer og corporates over 1-2 dage for at skabe netværk og sikre funding og vækst. Med TechBBQ skal det sikres, at Danmark og Greater Copenhagen kan tiltrække udenlandsk kapital og talent og samtidig give de danske iværksættere værktøjerne og mulighederne for at skabe fremtidens virksomheder, der skal sikre den fremtidige velstand. Samtidig vil TechBBQ skabe bro til de nordiske lande for at fremme et nordisk startup økosystem til gavn for hele Norden.
Projektdeltager: TechBBQ

Kontakt: Troels Jørgensen, tlf: 31 50 83 32 & Avnit Singh, tlf: 61 71 96 42
The Nordic NestThe Nordic Nest er et nyt accelerator-program for nystartede skalerebare tech virksomheder i Nordjylland. Programmet skal få virksomhederne til at accelerere og vokse hurtigere ved at hjælpe dem med at optimere deres forretningsplaner via sparring og vidensdeling med andre iværksættere. Derudover etableres en serie relevante workshops og et dedikeret team af relevante eksperter og mentorer, som kan bidrage med erfaring, viden og netværk.
Et co-working space dedikeret til nystartede skalerbare tech-virksomheder bidrager til vidensdeling i hverdagen. Dertil oprettes et alumneprogram, så vidensdelingen kan fortsætte og dermed bidrage til et endnu stærkere iværksætterøkosystem i Nordjylland.

Projektdeltager: StartupWorks og Novi

Kontakt: Marc Münzer, tlf: 25 94 08 85
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Anders Holch Povlsen smiler
Nyheder

Danmarks rigeste fordobler formuen

Svævefly i kornmark
Nyheder

17-årig nødlander i svævefly

Pakke med rullepølse
Mad og drikke

Advarsel: Denne rullepølse kan gøre dig syg

portræt Thomas Gotthard
Krimi

Sognepræst tilstår drab 

Nyheder

New Yorks guvernør har krænket flere kvinder

Nyheder

Altædende bille kan være på vej til Danmark

Mobiltelefoner i montre
Nyheder

Salget af brugte

mobiltelefoner eksploderer:

Sådan gør du en sikker handel

Tommy Ahlers i Folketingssalen
Nyheder

Tommy Ahlers stopper i Folketinget

Sport

Springsteens datter skubber dansker ud af OL-finale

Soldater ved tank
Nyheder

Tysk våbensamler skal afgive kampvogn

landsted set fra luften
Kendte

Her er årets

største kendishandler

mand smiler fra talerstol
Helt vildt

Nu er han

verdens rigeste

piller og kapsler ligger på bord
Sundhed

Advarer mod kosttilskud:

Kan give alvorlige

leverskader 

håndboldspiller i aktion ved OL i Japan
Sport

Danske håndboldhelte

knuser Norge

mand kigger ind i kameraet
Krimi

Præsten nægter at tale

cykelryttere i styrt
Sport

Danmark i OL-finalen

efter bizart uheld

ic4 tog på skinnerne
Nyheder

Tog-kaos

i Danmark

kajakroer vinker fra kajakken
Sport

Ny dansk OL-medalje

bill gates gestikulerer
Kendte

Bill og Melinda Gates:

Skilsmissen er officiel 

kø til vaccination
Corona

Derfor er danskerne

blandt de mest

vaccinerede i verden

væltede cykelryttere på cykelbane
Sport

Kæmpe drama:

Danmark i bizart uheld

flaske med pesto
Sundhed

Spis ikke

denne pesto

grøndland
Nyheder

Påtale:

Sprang foran i vaccinekø

Axelsen
Sport

Efter triumfen:

Her er Viktors rigtige guld

Beha
Kendte

Mikkel Beha Erichsen:

Sønnen får nyt job

Brand
Nyheder

Brændende Sydeuropa: Turister søger hjælp

vaccine
Nyheder

Vaccine-tal:

Laveste i tre måneder

Iran
Nyheder

Tankskib angrebet:

Nye spændinger med Iran

Skildpadde
Krimi

Skildpadde stjålet

fra dansk dyrepark

Danfoss
Nyheder

Efter EU-godkendelse:

Danfoss' gør kæmpekøb

Viktor Axelsen
Sport

Rørende billeder:

Tårer af guld

guld
Sport

Suveræne Axelsen: Gulddreng

nyfødt med Fetus-in-fetu-syndromet
Helt vildt

Pige født med
tvilling i maven

Sara Slott
Sport

Sara Slott:

Karrieren slutter med styrt

en våd mobiltelefon
Livsstil

Har du tabt mobilen i wc’et? Sådan kan du - måske - redde den

måger snupper et stykke morgenbrød
Nyheder

Ekspert om kampen mod mågerne: Glem det

lastbil i brand
Krimi

Lastbil i brand på motorvej

hovedbanegården
Krimi

Togkaos - forsinkelser og aflysninger

pandaunge kommer til verden
Dyreliv

Panda har
født tvillinger

jernbaneoverskæringen
Krimi

Tog og to biler
kørt sammen

Anne-Marie Rindom
Sport

Guldvinderen:

Har berømt kæreste

morten messerschimidt
Krimi

Retssag begynder: Det er Messerschmidt tiltalt for

personer på en strand
Nyheder

Sidste uge i skolernes ferie bliver lun og med plads til sol

madpakke
Nyheder

Skolestart:

Gode tricks til madpakken

gistrup
Krimi

Voldsomt slagsmål:

Bed tungen af modstander

håndboldherrer
Sport

Håndboldherrer:

Videre til kvartfinale

Potalivo
Kendte

Lykkelig skuespiller:

Scorer værts-job

sas
Nostalgi

Billedserie:

SAS har 75 års fødselsdag

veganer
Nyheder

Veganerpartiet:

Medstifter bliver frontfigur

brand i bjerge med strand i forgrunden
Nyheder

Turister evakueret

fra strande

i populære feriebyer 

rytter på hest
Sport

Hest aflivet efter

OL-konkurrence 

Bille August og konen Sara-Marie Maltha poserer
Kendte

Bille August: Jeg har

en pagt med min kone

instrumentbræt i bil
Krimi

Vanvidskørsel: Folk

måtte springe for livet 

Sport

Guld-Rindom: Fik

kronprinsen i røret

asta björk poserer for kameraet
Kendte

Vild med Dans-stjerne

tager stor beslutning

anne marie rindom smiler i båden
Sport

GULD TIL DANMARK!

kat ligger under brændeovn
Nyheder

Ny lov: Skal din

brændeovn skiftes ud?

coronapas på telefon
Corona

Her er det slut

med coronapas 

pernille blume smiler med medalje i hånden
Sport

Medalje til Blume

skuespilleren bob odenkirk poserer
Kendte

Tv-stjerne fik hjerteanfald:

I stabil tilstand

pernille blume smiler
Sport

Pernille Blume:

Den vildeste oplevelse

mette frederiksen står med hånden på mands skulder
Nyheder

Nu kan du søge om

Arne-pension

politibil med påskriften politi
Krimi

Voldsom trafikulykke:

To i kritisk tilstand 

Gade med bygninger på begge sider
Krimi

Fireårig faldt ud af vindue på fjerde sal

Boris Johnson og hans hustru, Carrie Johnson
Underholdning

57-årige Boris Johnson skal være far igen

to storke i rede
Dyreliv

Storkeunger mister livet i gylletank

Esbern Syhler-Hansen og Rosa Kildahl
Kendte

Vild med dans-stjerne skal være far

maskinen smadrer bygningen
Helt vildt

Amok med gravemaskine

- smadrede boligblok

Anders Antonsen tager sig til hovedet
Sport

Danske OL-stjerner har fået hadbeskeder

Viktor Axelsen jubler
Sport

FAKTA: Sådan gik det Danmark ved OL lørdag

Side af politibil
Krimi

Kro-slagsmål endte i knivstikkeri

Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge
Helt vildt

Verdens højeste bungy jump - tør du?

Skægkræ
Livsstil

Her er de kryb du bor sammen med

Nyheder

Tredje danske kuld: Ulvepar har fået mindst tre hvalpe

mand med padleboard
Nyheder

DMI: Varmen kommer tilbage

bil i skybrud
Nyheder

DMI: Her er der risiko for skybrud

lina rafn på scnene
Kendte

Line Rafn smider
tøjet for din skyld

rygende cigaret
Nyheder

Røg og tyggetobak bliver forbudt for alle elever

Pernille Blume
Sport

Pernille Blume er klar til OL-finale

den forulykkede bil
Krimi

Voldsomt uheld: Bilist brager gennem hegn og lander på en anden bil