Pearl Jam høster stor ros for engagementet
Pearl Jams koncert i København tirsdag aften bliver rost for bandets entusiasme og publikums ditto.

Stemningen var på kogepunktet tirsdag aften, da Pearl Jam med forsanger Eddie Vedder i spidsen gav koncert i Danmark i et udsolgt Forum i København.

Og dermed var det helt anderledes løssluppent end bandets seneste besøg i 2007 samme sted. Dengang var det bandets første besøg siden ulykken på Roskilde Festival i 2000, hvor ni unge mænd blev trampet ihjel.

Pearl Jam spillede tirsdag aften i to timer og 35 minutter, hvilket dog ikke entydigt begejstrede Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo.

- Det var både længe og for længe, skriver han og giver bandet fire ud af seks stjerner.

Nogle af sangene var unødvendige, mener Thomas Treo, som "tomgangsprægede "Cropduster", "Glorified G" og "Unthought Known"."

- Hvorimod der er anderledes snert i repertoiret live, og "Do the Evolution" bed fra sig med en tænderskærende solo af Stone Gossard, skriver han.

Overordnet roser anmelderen atmosfæren blandt publikum og entusiasmen på scenen.

- Dedikationen både på og foran scenen var vitterligt imponerende, lyder dommen fra Thomas Treo.

Den vurderingen er Gaffa enig i, hvilket afføder hele seks ud af seks stjerner.

- Pearl Jam har i aften leveret en rockoplevelse af en anden verden, og det er vitterligt ikke mange bands, der matcher Seattle-drengenes indlevelse og engagement, skriver Michael Jose Gonzalez i sin anmeldelse.

Soundvenue ligger mellem Ekstra Bladet og Gaffa i sin vurdering. Her bliver der givet fem ud af seks stjerner, hvor anmelder Mads Hendrich især var glad for de mere rockede numre.

- (Det var i) den skælvende "Cordoroy" og det manisk fræsende bidrag til Singles-soundtracket, "State of Love and Trust", at gruppen for alvor brillerede, skriver han.

- Her blev det slået fast med syvtommersøm, at Pearl Jam fortsat er a force to be reckoned with på rockscenen, lyder konklusionen.

/ritzau/