Paul Ryan: USA skal på ret køl
Republikanerne vil ikke undvige de hårde spørgsmål, lyder det blandt andet i vicepræsidentkandidatens tale.

Når den republikanske vicepræsidentkandidat Paul Ryan onsdag aften lokal tid går på talerstolen til partiets konvent i Florida, bliver det med budskabet om, at USA skal på ret køl.

Det fremgår af et uddrag af Ryans tale, som er blevet offentliggjort på forhånd.

- Efter fire års løben rundt, har USA brug for at komme på ret køl, og den rette mand til det job er guvernør Mitt Romney, lyder det i talen, som følges af Ryans accept af titlen som vicepræsidentkandidat.

- I har ret til det klarest mulige valg. For tiden, hvor I skal tage et valg, kommer tættere på. Så her er vores løfte: Vi vil ikke vige uden om de hårde spørgsmål. Vi vil lede. Vi vil ikke bruge fire år på at skyde skylden på andre. Vi vil tage ansvar, vil det lyde fra Ryan.

Tirsdag aften blev Mitt Romney officielt valgt som Republikanernes præsidentkandidat og dermed den direkte konkurrent til præsident Barack Obama.

Seneste meningsmåling melder om fuldstændig dødt løb mellem de to kandidater, som hver vil trække 43 procent af amerikanernes stemmer, hvis der var valg i dag.

- Vores kandidat er klar. Han har forberedt sig på dette øjeblik hele sit liv. På at møde seriøse udfordringer på en seriøs måde uden undskyldninger og tomme ord, står der videre i Ryans tale.

Paul Ryan, som er 42 år, vil desuden gentage Romneys kampagneløfte om at ophæve Obamas sundhedsreform.

- Obamacare er mere end 2000 sider med regler, mandater, skatter, gebyrer og bøder, som ikke hører hjemme i et frit land, vil det lyde fra Paul Ryan.

/ritzau/AFP