Pas på ferie-kaos: Her kan du opleve forsinkelse
Som følge af grænsekontrollen vil der være risiko for kødannelser ved den dansk-tyske grænse ved Padborg i efterårsferien for de trafikanter, som skal hjem mod Danmark. Vejdirektoratet anbefaler derfor, at man så vidt muligt kører i god tid og planlægger sin hjemrejse over grænsen uden for de mest trafikerede tidsrum. Foto: Claus Fisker/Scanpix
På grund af paskontrol kan der forekomme ekstra travlhed på vejene og i lufthavnen i efterårsferien.

Skolernes efterårsferie vil sætte sit præg på trafikken, hvor især lørdagene bliver travle på vejene med mange biler og perioder med forsinkelser flere steder i landet.

Ifølge Vejdirektoratet tager mange danskere i sommerhus eller på ferie syd for grænsen, og den øgede trafik vil især kunne mærkes på motorvejene mellem Sjælland og Jylland, samt til og fra Tyskland.

Derudover kan trafikanter ligeledes forvente tæt trafik i de store sommerhusområder - især på den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.

* Ferietrafikken vil på vejene især kunne mærkes på:

- E20 Fynske Motorvej (især den vestlige del)

- E45 ved Kolding, samt Sønderjyske Motorvej til og fra Tyskland, hvor der kan forekomme grænsekontrol.

- Køge Bugt Motorvejen

- Rute 21 til og fra Sjællands Odde

- Østjyske Motorvej omkring Skanderborg og Horsens

* Fredag 13. oktober bliver efterårsferiens mest travle rejsedag i Københavns Lufthavn med forventet 101.700 rejsende. Spanien og Grækenland er de store feriemål.

* Hvis man skal flyve ud af Europa eller til lande, der ikke er medlem af Schengen - som for eksempel Storbritannien - kan der være ventetid i paskontrollen.

* Det gælder også, hvis man rejser til Kroatien, Cypern, Bulgarien og Rumænien.

* Paskontrollen gælder kun for dem, der rejser uden for Schengen. Det gør cirka hver fjerde passager, oplyser Københavns Lufthavn.

Kilder: Københavns Lufthavne, Vejdirektoratet.

/ritzau/
via Listen To News