Pas på! Storm tordner mod Danmark
To lavtryk ser ud til at give storm i Danmark både lørdag aften og søndag aften. Foto: Colorbox
Hele Danmark kan blive ramt af stormvejr både lørdag og søndag aften.

Pak trampolinerne sammen og vær ekstra opmærksom på stilladser i weekenden. Det ser nemlig ud som om, at hele landet.

Sådan lyder beskeden fra TV 2 Vejrets meteorolog, Jens Ringgaard Christiansen.

"Man skal være opmærksom på at følge med i vejrudviklingen. Hvis det bliver så slemt, som det ser ud nu, så kan det godt være, at politiet kommer med anbefalinger," siger Jens Ringgaard Christiansen til Newspaq.

Vejret starter flot lørdag formiddag, men udvikler sig på grund af et lavtryk i løbet af lørdagen til regn og blæst, som lørdag aften kan udvikle sig til storm i hele landet. Lørdagens vejr er et forvarsel til søndag, hvor et nyt lavtryk rammer landet.

"Søndag aften bliver det meget, meget blæsende ind over Danmark. Når det er så kraftige vindstød giver det nærmest altid nogle ødelæggelser, og det er især tagkonstruktioner, tagsten, træer og grene," siger Jens Ringgaard Christiansen.

Vinden bliver stærkest ved den jyske vestkyst, men Jens Ringgaard Christiansen anbefaler, at man er opmærksom på vejret i alle landsdele.

Stormen bør dog ikke holde familie fra at besøge hinanden søndag aften, som er første søndag i advent, men bilister bør være ekstra opmærksomme på eventuelle forhindringer - som oprevne træer - på vejbanerne.

Flytrafikken kan også blive ramt af aflysninger og forsinkelser, og flypassagerer bør holde øje med flyselskabernes hjemmesider, siger jens Ringgaard Christiansen, som ikke tror, at broerne vil blive lukket, fordi vinden kommer fra vest, og dermed ikke udgør et større problem for trafikken.