Det er nemt, og det er sundere at bruge en airfryer end en friturekoger. Og man kan bruge den til stort set alt - stort set, for der er lige nogle ting, der ikke dur i den lille "mirakelmaskine".
* Mad med meget sovs
Spaghettisovs, chili con carne og andre gryderetter med god fed sovs til....nej! Sovsen kan nærmest eksplodere af den varme luft og lave et værre svineri inde i maskinen. Til ovensående retter brug en gryde og det gode gammeldags komfur eller ovn.
* Popcorn
Mums, tv-aften og en god film. - Skat, jeg smider lige nogle popcorn i airfryer'en....
Nej, det gør du ikke! De fleste airfyer'e kan slet ikke blive så varme, at popcornene kan poppe. Der kan også ryge kerner ind i elementet, som igen kan skabe en risiko for brand.
* Broccoli
Lidt kedeligt at putte i en airfryer, da den får grøntsagen til at tørre helt ud og smage bittert.
Disse to ingredienser klarer det heller ikke godt i en airfryer. De skal begge koges først.