Pas på før jobsamtalen: De googler dig

Hvis du går og pønser på nyt job, skal du lige tænke over, at mange arbejdsgivere tjekker ansøgere via eksempelvis Facebook og Google. Det viser en ny undersøgelse.
Det er en god idé at tænke over, hvordan man tager sig ud på Google og Facebook, når man søger job. En undersøgelse viser, at mange arbejdsgivere tjekker jobansøgere på eksempelvis Facebook, Google og LinkedIn.
Det er en god idé at tænke over, hvordan man tager sig ud på Google og Facebook, når man søger job. En undersøgelse viser, at mange arbejdsgivere tjekker jobansøgere på eksempelvis Facebook, Google og LinkedIn. Foto: Regis Duvignau, Scanpix/arkiv

Hvordan tager du dig ud, hvis man googler dig eller tjekker din Facebook-profil? Det er nok værd at tænke over. For over halvdelen af de private virksomheder undersøger deres kommende kandidater via Facebook, LinkedIn og Google. Det viser en undersøgelse, konsulenthuset Ballisager har lavet, skriver Finans.

- Arbejdsgiverne forsøger at finde mennesket bag jobansøgningen og cv’et, og det skal jo i sidste ende gerne give et lignende billede, når virksomhedernes undersøgelse af dig holdes op med din jobansøgning, siger rekrutteringsekspert, Morten Ballisager til Finans.

Facebook fortæller, hvem du er

Det kan altså være smart at være lidt nøjeregnende med, hvad man egentlig poster og viser frem på sin Facebook-profil, da den er med til at tegne et billede af, hvem man er. Morten Ballisager mener ligefrem, at man kan opnå en fordel blandt ansøgerne,hvis man formår at vælge de rigtig ting ud.

- Hos Facebook har du stor indflydelse på, hvad du viser frem. Hvis din profil eksempelvis er åben, og der eksisterer billeder, der viser en helt anden person frem end det, du har beskrevet i din ansøgning, så giver det et misforhold i din kommunikation, siger Morten Ballisager til Finans.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.