Pas på bidende pelsdyr i den fynske natur

Fynsk Politi advarer folk mod at forsøge at fange de sidste undslupne mink, efter nattens hærværk mod minkfarm.
De kan ligne nuttede pelsdyr, men man skal ikke tage fejl af, at mink hører til i rovdyrfamilien.
De kan ligne nuttede pelsdyr, men man skal ikke tage fejl af, at mink hører til i rovdyrfamilien. Foto: www.colourbox.com

Hegnet er blevet repareret omkring den minkfarm nær Assens på Fyn, som mandag aften var udsat for hærværk, hvor tusindvis af mink slap fri.

Omkring 30-40 frivillige har hjulpet politiet med at indfange eller aflive næsten alle af de omkring 2-3.000 dyr, der nåede at løbe ud af de huller, der blev klippet i hegnet.

Men et antal mink er dog stadig løs ude i den sydfynske natur, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Erik Halkjær. Han vurderer, at det drejer sig om lidt under 100 mink, der er et rovdyr i mårfamilien.

Politiet advarer derfor nu om, at man skal holde fingrene væk, hvis man støder på nogle af de vildfarne pelsdyr.

"Rådet herfra skal være, at hvis man støder på mink ude i naturen dernede, så skal man ikke forsøge at fange dem. Hvis de føler sig presset, er der risiko for, at de vil bide," siger vagtchefen.

Minkene vil næppe kunne klare sig længe i det fri, lyder hans vurdering:

"De er absolut ikke vant til at klare sig ude i naturen, og de vil efter al sandsynlighed dø af sult inden for kort tid."

I stedet opfordres folk, der ser mink i lokalområdet, til at ringe til Fyns Politi, hvorefter minkfarmeren selv vil forsøge at hente dyret hjem.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.