Partikontor stormet af amerikanere i Irak
Amerikanske styrker har angrebet et kontor, der tilhører et sunni-muslimsk medlem af det irakiske parlament.

»Ydervæggen var blevet reduceret til en bunke grus, og kontorbygningen var ødelagt med smadrede vinduer og skudhuller. Udenfor lå en pøl af blod.«

Sådan beskriver Reuters resultatet af et amerikansk angreb på et kontor, der viste sig at tilhøre det åbenmundede sunni-muslimske medlem af det irakiske parlament, Saleh al-Mutlaq.

Ifølge det amerikanske militær var det frygten for terrorister, der forårsagede angrebet:

»Efterretningsrapporter indikerede, at det pågældende sted blev brugt som et opholdssted for al-Qaeda terrorister, der planlagde aktioner i Irak«, lyder det ifølge Reuters i en pressemeddelelse.

I alt blev seks formodede terrorister dræbt i den omfattende skudkamp, der også antændte brand i to nærliggende bygninger. Det er i hvert fald den version, som de amerikanske styrker holder sig til. Ifølge Saleh al-Mutlaq selv var det en familie på fire, inklusiv to børn, der måtte lade livet for de amerikanske kugler. Han mener, at angrebet var en ren og skær provokation fra amerikansk side:

»Jeg ved ikke, hvorfor de angriber os i stedet for militserne. Vi har ikke militser, og vi er den eneste front, der ikke har militser,« forklarer han til Reuters.