Partiet tordnede mod Venstre: Nu scorer DF-profil dobbeltløn

DF-profilen Carl Christian Ebbesen er havnet i en sag om dobbeltløn, som ligner den, Venstres Carl Holst tidligere var ude i i 2015. Dengang var DF benhård i kritikken.
Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen.
Dansk Folkepartis Carl Christian Ebbesen. Foto: Nils Meilvang/Scanpix/arkiv

DF-profilen, den tidligere kultur- og fritidsborgmester i København Carl Christian Ebbesen er havnet i en sag om dobbeltløn, skriver DR.

Sagen kommer godt to år efter, at Dansk Folkeparti selv var ude med riven efter Venstres Carl Holst, som indkasserede løn som forsvarsminister og eftervederlag fra sit tidligere job som formand for Region Syddanmark samtidig.

Den højtprofilerede DF’er starter mandag i et fuldtidsjob som økonomisk sekretær hos Dansk Folkepartis Landsorganisation på Christiansborg, men han står også til at score et eftervederlag på en halv million kroner fra sin tid på Københavns Rådhus.

Da sagen om Carl Holst rasede, var særligt Dansk Folkeparti oppe i det røde felt, men nu har en tilsvarende sag ramt partiet.

Dengang i 2015 udtalte partiformand Kristian Thulesen Dahl følgende om Holst-sagen.

- Tanken med eftervederlaget er ikke rigtig opfyldt. Tanken er, at man har en periode, hvor man kan finde et nyt job, når man skal ”resocialiseres” efter at have været politiker.

Carl Christian Ebbesen har over for DR afvist at kommentere sagen.

Senest har Enhedslistens tidligere teknik- og miljøborgmester i København, Morten Kabell, været ude i en lignende sag om dobbeltløn. Læs om sagen her

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.