Parterapeut: Derfor blev jeg hos min mand trods kæmpe krise

Katrine Axholm vægtede højt, at hun havde børn og en lang historie med sin mand.
Katrine Axholm valgte at blive hos sin mand. Hendes vigtigste råd om kærlighed er, at man skal kunne sætte hinanden fri.
Katrine Axholm valgte at blive hos sin mand. Hendes vigtigste råd om kærlighed er, at man skal kunne sætte hinanden fri. Foto: SCANPIX arkiv

Af redaktionen, IN, Aller Media

I mere end 20 år har parterapeut Katrine Axholm kendt sin mand Morten. De har været gift siden 1998 og har børnene Markus på 15 og Naja på 13.

Når hun betegner sit ægteskab bruger hun ord som ’dyb kærlighed’, ’respekt’ og ’kommunikation’, men forholdet har bestemt ikke kun haft lykkelige stunder. Da børnene var små, og inden Katrine blev parterapeut, endte deres forhold i en meget alvorlig krise, der udfordrede dem begge.

- Vi var ædt op af småbørn, praktik og hverdag, og jeg kan huske en episode, hvor vi spiste på den italienske restaurant Fiasco – af alle steder. Vi havde endelig en børnefri aften. Og så sad vi der … ’Nå, men vi skal vel også have fejet indkørslen’. Jeg anede simpelthen ikke, hvad jeg skulle tale med min mand om! Jeg kunne finde på 10 andre mænd, jeg hellere ville ud og spise med, forklarer Katrine Axholm i et interview med modemagasinet IN, som Katrine også skriver klummer til.

Læs Katrine Axholms klumme: Nogle gange kan kærligheden ikke reddes

Valgte at blive og kæmpe

Hun endte derfor på kommunekontoret og græd og ville have hjælp til at finde en lejlighed. Men så langt kom det aldrig.

- Morten er far til mine børn, og vi har en lang historie sammen. Det er værdifuldt. Og det ville jeg gerne blive og kæmpe for, siger Katrine Axholm om sin beslutning.

Efterfølgende uddannede hun sig til parterapeut, og det lærte hende naturligvis meget om hendes og Mortens forhold.

Parterapeutens klumme: Hvornår er det for sent at redde forholdet?

At skære tomaterne rigtigt ud

Hun forklarer, at en del kvinder har tendens til at være overansvarlige i et forhold og mene, at der kun er en rigtig vej – og det er kvindens vej. Og det går ud over manden.

- Jeg har selv været overansvarlig i årevis, for det er jo det, jeg har med mig fra min opvækst. ’Nej skat, du skal ikke skære tomaterne ud sådan der. Det er bedre sådan her’. Tidligere kunne jeg sgu finde på at ringe til Mortens tandlæge og booke en tid til ham. Selv om det jo ikke ragede mig! Eller sørge for en frisørtid til ham, når jeg syntes, han trængte til at blive klippet. Når min mand sagde fra, blev jeg frustreret – jeg prøvede jo bare at hjælpe. Men i virkeligheden skulle jeg jo slippe det – og tage vare på mig selv, forklarer hun.

Hendes vigtigste råd omkring kærlighed er, at man skal kunne sætte hinanden fri.

Parterapeutens klumme: Er du også mor for din mand? Sådan stopper du med at være det

 

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.