Paratviden er ikke vigtig

En politikers kvalifikationer skal ikke bedømmes på paratviden, men på resultater. I politik er det vigtigere at omsætte viden til handling end bare at tilegne sig viden. Jeg anerkender fuldt ud, at viden på ens arbejdsområde er altafgørende (og at journalister må interessere sig for det), men jeg mener ikke, at paratviden i quizformat er et retvisende udtryk for dette.

 

Alle de paratvidensquizzer og meningsskemaer vi bliver udsat for forsimpler politik. Det bliver for poppet. Det er fuldstændigt op til jer at bedømme, om I mener pop-tilgangen er en god måde at fortælle noget om os politikere, men det er til gengæld også fuldstændigt op til os, om vi vil stille op til bedømmelse på de parametre. Jeg mener i øvrigt, at vi som mennesker altid skal være bevidst om, hvem vi lader bedømme os og hvordan. Så kan det også være, vi kunne frigøre os fra at gå op i, hvad naboen eller »folk« taler om – og det tror jeg faktisk, vi alle sammen ville blive lykkeligere af.

 

Der er ikke noget »quick fix« i politik. Der skal tages hensyn til detaljer, nuancer, mellemregninger, modifikationer og mange andre ting. Og det kan ikke komme til udtryk i den quizform, I efterspørger.