»Paranoid og kværulantisk forrykt«
37-årig odenseaner har i fire år kæmpet for at komme dét, han kalder lovløshed i den offentlige forvaltning, til livs. Systemet mener, at han er sindsyg.

Tiltalte lider af en paranoid psykose, er kværulantforrykthed, tror på samfundsmæssige konspirationsteorier og så er han selvhævdende.
Sådan lød en mentalerklæring, som en 37-årig it-programmør tirsdag fik oplæst i byretten i Odense. Udover at være tiltalt for pengeafpresning under Muhammedkrisen er han også tiltalt for at være kommet med adskillige æreskrænkende sigtelser mod ansatte og politikere i Gladsaxe Politi og Gladsaxe Kommune, hvor han tidligere boede.
I dag har han, efter tre en halv måneds varetægtsfængsling været i fast arbejde i it-branchen i fem måneder og passer dagligt hus og bruger tid med sine fire børn fra et tidligere ægteskab.
Den 37-årige familiefar til fire børn havde ikke den fjerneste anelse om, at det ville komme så vidt, da han i slutningen af 2002 sagde sit job op for at arbejde på et edb-projekt. Banken troede dog ikke på projektet, så derfor spurgte han kommunen, om den kunne give ham kontanthjælp mod, at han betalte tilbage.
Det ville Gladsaxe Kommune ikke. Han kom skævt ind på en socialdirektør, som senere ? ifølge den 37-åriges beretning ? nægtede ham en toværelseslejlighed i et boligselskab. Så blev han hjemløs. Han var også lige blevet skilt.
»Jeg begyndte at kæmpe en kamp mod lovløsheden i den offentlige forvaltning. Det var lige før, det fyldte en hel arbejdsdag. Jeg ville tale de svages sag,« fortalte den 37-årige i retten.

Åbnede andres breve

Sagerne handlede om hjemløse, hvis breve på ulovlig vis blev åbnet af kommunen, ulovlig tvangsaktivering, sagsbehandlernes løgnagtige referater og politikernes manglende indgriben.
»Jeg startede også et dummebødekontor for familiefædre, hvor vi kunne komme alle de unge mennesker til hjælp, som havde fået en dummebøde af rockerne. Og vi nåede da at få stoppet op til 15 dummebøder,« berettede den 37-årige.
Men i januar i år strammede han skruen så meget, at kommunen og politiet i Gladsaxe fik nok.
På hjemmesiden www.gladsaxenyt.dk og i skrivelser til politikere og embedsmænd angreb den 37-årige sagsbehandlere og flere kommunale direktører for at være kriminelle og lovbrydere.
Sidst men ikke mindst kom turen til de formuende, store danske virksomheder, som burde dele lidt af kagen.
Politiet stormede den 37-åriges hjem 7. februar om aftenen. Beslaglagde et par computere. Kort tid efter kom diagnosen psykotisk paranoid og kværulantisk forrykt.