Pape: Lars, jeg bakker op om dig og regeringen
K-formand Søren Pape forlader et møde i Statsministeriet tirsdag aften, hvor De Konservative udtrykte mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V). Foto: Jonas Olufson/Polfoto
Søren Pape minder om, at det ikke er første gang i historien, et støtteparti mister tilliden til en minister.

På vej ind til gruppemøde med sine fem partifæller på Christiansborg forsikrer De Konservatives partiformand, Søren Pape Poulsen, om, at han har tillid til regeringen.

- Vi har sagt igen og igen og igen. Vi bakker op om den siddende regering og statsministeren, men vi har ikke længere tillid til fødevareministeren, siger Pape.

Tirsdag aften udtrykte De Konservative mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V), som i partiets optik har givet misvisende beregninger til Folketinget om den omstridte landbrugspakke.

Kort efter indkaldte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til krisemøde med alle blå partier, hvor han angiveligt bragte hele regeringens liv i spil ifølge flere medier og truede Pape med at udskrive valg.

Det vil Pape ikke bekræfte. Men situationen har ikke ændret sig siden i går, siger han.

- Jeg har sagt klart og tydeligt til statsministeren. Lars, jeg bakker op om dig som statsminister. Men jeg har ikke længere tillid til fødevareministeren.

- Situationen er helt den samme som i går.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har onsdag formiddag udtalt til Børsen, at han forventer, at Eva Kjer Hansen også er minister, når dagen er omme. Adspurgt hvordan Pape forholder sig til det, lyder svaret:

- Det er vel statsministeren, der er chef for regeringen. Så det må han udtale sig om.

Hele situationen har fået regeringens andet støtteparti Liberal Alliance til at anklage De Konservative for at udløse en "krise i det borgerlige Danmark". Partileder Anders Samuelsen (LA) ser et nyt folketingsvalg som en mulighed for at "få renset luften".

Imens minder Pape om, at det "ikke er første gang i historien", at et støtteparti har udtrykt mistillid til en minister.

- Det synes jeg ærligt talt, man skulle tage til efterretning, siger han.

Hvorvidt regeringens liv er i spil, vil han ikke forholde sig til:

- I burde nok snakke med statsministeren i stedet for mig.

/ritzau/