Pape efter natligt drama hos Løkke: "Nu skal vi hjem og slappe af"
Søren Pape Poulsen var ordknap efter mødet hos Lars Løkke Rasmussen. Foto: Scanpix
Ved midnatstid var der ingen afklaring på regeringens interne krise.

Ved midnatstid forlod den konservative leder Søren Pape Poulsen krisemødet, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde hasteindkaldt lederne af blå bloks partier til ovenpå en højdramatisk aften på Christiansborg.

- Nu skal vi hjem og slappe lidt af. Vi har haft et godt møde, sagde en fåmælt Søren Pape Poulsen på vej ud fra Statsministeriet.

De Konservative tog tidligere tirsdag aften den dramatiske beslutning at udtrykke mistillid til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Beslutningen fik meget opsigtsvækkende Løkke til at indkalde til krisemødet for lederne af de blå partier. Her ville statsministeren undersøge, om der fortsat var flertal for regeringen.

Hvad der skete på mødet, var ved midnatstid stadig uvist. Da Søren Pape Poulsen efter mødet fik stillet spørgsmålet 'Har Løkke sat sin statsministerpost ind på at beholde Eva Kjer Hansen?', svarede han blot:

- Det må I spørge ham om.

Du har vel fået det at vide derinde?

- Vi har haft et god drøftelse, og vi har fortalt hinanden, hvordan vi hver især ser på verden. Det er der, vi står, sagde han videre.

Da Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl tidligere på aftenen forlod mødet, lagde han ikke skjul på, at han var mystificeret;

- Jeg kan ikke rigtig se, at jeg har mere at bidrage med i aften, så jeg har valgt at sige tak for i aften. Jeg synes, det er meget underligt. Vi har haft halvanden time, hvor vi har siddet og kigget på hinanden og ventet på, at Søren Pape skulle i tv, sagde han.

Politisk ordfører for Liberal Alliance, Simon Emil Ammitzbøll, erklærede, da han ligesom Thuelsen forlod mødet før Søren Pape, at han bakker op om regeringen og bakker 100 procent op om Eva Kjer Hansen.

- Det Konservative Folkeparti må se, om de har en vej ud af krise, de har bragt det borgerlige Danmark i, erklærede Simon Emil Ammitzbøll.

- Det er en krise mellem Konservative og regeringen. Det er derfor, vi og Dansk Folkeparti har forladt drøftelserne, sagde han.

Da K-leder Søren Pape som den sidste af de inviterede blå blok-ledere havde forladt krisemødet ved midnatstid, gik den konservative landbrugsordfører Rasmus Jarlov (K) ud med en klar melding. Han sagde, at partiet er parat til at stemme for mistillidsvotum til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Ifølge TV 2 News ønskede statsminister Lars Løkke Rasmussen efter krisemødet ikke at kommentere sagen. Men tv-stationen kunne rapportere, at Eva Kjer Hansen angiveligt vil møde på sit minister-job onsdag morgen.