Pandora frifindes i sag om børsfølsomme oplysninger
Østre Landsret frifinder Pandora i en sag, hvor selskabet var anklaget for at udsende oplysninger for sent. Foto: Linda Johansen/Polfoto
Østre Landsret frifinder Pandora i en sag, hvor selskabet var anklaget for at udsende oplysninger for sent.

Landsretten frifinder smykkefirmaet Pandora i en sag, som Retten i Glostrup ellers mente burde koste selskabet en bøde på to millioner kroner.

Anklagemyndigheden mente, at det børsnoterede selskab ikke tids nok havde informeret markedet om, at det ikke længere forventede den omsætning i 2011, som det først havde varslet.

Sagen begyndte, da Pandora 2. august 2011 nedjusterede vækstforventningerne fra 30 til 0 procent. Dermed dykkede aktien 65 procent, og aktionærerne tabte samlet 12 milliarder kroner på en enkelt dag.

Ledelsen i Pandora har sagen igennem ment, at man oplyste markedet på det rigtige tidspunkt. Derfor valgte selskabet at anke dommen fra Retten i Glostrup, som i december 2014 lød på to millioner kroner i bøde.

Landsretten skriver i dommen, at retten ikke finder det bevist, at Pandora før nedjusteringen i august havde så stor klarhed over behovet for at ændre vækstforventningerne, at Pandora skulle straffes for det.

Det er stik imod vurderingen fra Retten i Glostrup, som mente, at selskabet allerede fra 18. til 19. juli 2011 var i besiddelse af tilstrækkelig viden om, at forventninger til helårsresultatet måtte justeres så markant, at man havde pligt til at offentliggøre det.

Havde dommen været en stadfæstelse, kunne den have fået betydelige konsekvenser for Pandora.

Dommen ventedes nemlig at blive brugt af utilfredse og tabsramte aktionærer, som mener, at de købte Pandora-aktier for dyrt inden den skæbnesvangre dag i august 2011.

Men selskabet blev altså frifundet i Østre Landsret tirsdag.

/ritzau/