Paludan håner socialdemokrat: "Tag et vink med en vognstang: rejs hjem!"
Yildiz Akdogan blev ikke genvalgt til Folketinget. (Foto: Foto: Steen Brogaard/Folketinget)
Rasmus Paludan skriver på Twitter, at socialdemokraten Yildiz Akdogan nu kan "rejse hjem til Tyrkiet?!".

I et opslag på Twitter håner Rasmus Paludan, stifter og leder af partiet Stram Kurs, den socialdemokratiske politiker Yildiz Akdogan.

Rasmus Paludan skriver "Faktisk lyspunkter ved det netop overståede #fv19 Nu kan tyrkeren @YildizAkdogan vel rejse hjem til Tyrkiet?!", og tilføjer: "I øvrigt fik hun jo langt færre end 1/3 personlige stemmer i forhold til, hvad jeg fik. Tag et vink med en vognstang: rejs hjem!".

I et modsvar skriver Yildiz Akdogan på Facebook, at Rasmus Paludan er et forsmået menneske og en "stakkels racismedømt hadprædikant af en mand".

"Han fryder sig åbenbart over at jeg ikke kom ind. Men bare vent lille mand, jeg vender stærk tilbage endda uden at bruge beskidte tricks, hadtaler eller angreb. Jeg vender tilbage fordi jeg har politiske visioner for mit parti og mit land - modsat dig. Og det er stadig politik, der er baseret på medmenneskelighed, retfærdighed og tolerance", skriver hun.

I sit tweet linker Rasmus Paludan desuden til en artikel fra 2011, hvor en fintælling sendte Yildiz Akdogan ud af Folketinget. Hun har siden været medlem af Københavns Borgerrepræsentation og blev i 2015 valgt ind i Folketinget.

Ved det netop overståede valg til folketinget trak Yildiz Akdogan dog det korte strå og blev ikke genvalgt i Københavns Storkreds.

Heller ikke Rasmus Paludan blev valgt til Folketinget.

46-årige Yildiz Akdogan er født i Tyrkiet, har boet i Danmark siden slutningen af halvfjerdserne og er gift med Jonas Holm. Hun er desuden uddannet cand.scient.pol.

via Listen To News