Paludan er et hit
Rasmus Paludan kom ikke ind i Folketinget, men partilederen fra Stram Kurs fik en andenplads på Googles danske hitliste i 2019. (Foto: Ritzau Scanpix)
Google-hits: Rasmus Paludan var den person, danskerne googlede mest i 2019. Men stifteren af Stram Kurs blev dog overgået af noget så eksotisk som et kommunikationsforum.

Det er efterhånden blevet en tradition, at Google hvert år op til jul afslører, hvilke ord, navne og begivenheder, danskerne har søgt mest på i det forgangne år. Nu er listen for 2019 offentliggjort. 

Det ord, som danskerne flittigst har tastet ind i søgemaskinen, har været “Aula”, den meget omtalte kommunikationsplatform som i 2019 afløste Skoleintra. 

Lige i hælene på “Aula” finder vi “Rasmus Paludan”, partilederen i Stram Kurs og “Anders Holch Povlsen”, ejeren af Bestseller-koncernen, der på tragisk vis mistede tre børn under terrorangrebet på Sri Lanka i april.  

Seebach og Bieber 

På tærsklen af 2020 har Google også kåret de to personer, som danskerne i det forgangne årti har søgt mest på i ind- og udland. Her er det to mandlige popstjerner, der topper listen i form af Rasmus Seebach og Justin Bieber. 

Her er de 10 mest brugte google-søgninger i Danmark i 2019:  

  1. Aula
  2. Rasmus Paludan
  3. Anders Holch Povlsen
  4. Resultater fra EU-valget
  5. Luke Perry
  6. Ole Stephensen
  7. Fie Laursen
  8. Master Fatman
  9. Notre Dame
  10. Kandidattest.
via Listen To News