Palæstinensisk indenrigsminister går
Den palæstinensiske indenrigsminister Hani al-Qawasmeh er trådt tilbage fra sin post som reaktion på de værste sekteriske kampe i to måneder.

Samtidig oplyser en talsmand fra premierminister Ismail Haniyehs kontor, at Hani al-Qawasmeh, der ikke tilhører nogle af de to ledende partier, var utilfreds med ikke at få tildelt mere ansvar på sikkerhedsområdet, skriver AFP.

- Han bad om større autoritet, hvilket han ikke fik. Han blev ikke oplyst om udsendelsen af sikkerhedsfolkene i sidste uge, og det var derfor, han sagde op, siger talsmanden ifølge AFP.  

Hani al-Qawasmeh var desuden vred over ikke at være blevet informeret om en plan, hvor de palæstinensiske myndigheder i et forsøg på at slå ned på den stigende vold sendte flere hundrede sikkerhedsfolk på gaderne i Gaza.

I de seneste dage er seks personer blevet dræbt og over 30 såret i de værste kampe siden de to ledende partier, Hamas og Fatah, i marts gik sammen i en koalitionsregering.

Det er ikke første gang, at Hani al-Qawasmeh forsøger at sige op. For tre uger siden sendte han også en opsigelse til premierministeren, der dog ikke ville acceptere den.

 

 

via Listen To News