Palæstinensere udelukkes i to dage fra det gamle Jerusalem
To overfald får israelsk politi til udelukke palæstinensere fra Jerusalems gamle bydel i to dage.
En israelsk politimand og en palæstinensisk mand støder sammen fredag tæt ved den gamle bydel i Jerusalem. (AP Photo/Mahmoud Illean)
En israelsk politimand og en palæstinensisk mand støder sammen fredag tæt ved den gamle bydel i Jerusalem. (AP Photo/Mahmoud Illean) Foto: Mahmoud Illean/AP

Palæstinensere vil i to dage være forment adgang til den gamle bydel i Jerusalem. Det oplyser israelsk politi ifølge nyhedsbureauet AFP.

Forbuddet kommer efter to voldelige overfald lørdag og vil ramme palæstinensere i det østlige Jerusalem, som ikke bor i den gamle bydel. Ifølge politiet vil kun israelere, turister, beboere i området, forretningsdrivende og skolebørn vil få adgang til bydelen.

Palæstinensere vil i de to dage dermed kun i begrænset omfang få adgang til al-Aqsa-moskeen i den gamle bydel. Kun mænd over 50 år og kvinder vil få adgang gennem en særlig port til moskeen.

Det sker efter en urolig weekend i den historiske by, hvor en palæstinenser lørdag dræbte to israelske mænd og sårede en kvinde og et spædbarn.

Ved en anden episode lørdag sårede en palæstinensisk mand en forbipasserende i den vestlige del af byen med kniv. Begge gerningsmænd blev skudt og dræbt af israelsk politi.

Der har de seneste uger været flere sammenstød mellem palæstinensere og israelsk politi ved al-Aqsa-moskeen i den gamle bydel.

Nogle palæstinensere føler sig truet af, at et stigende antal jøder ønsker at bruge den hellige plads Haram al-Sharif - blandt jøder kendt som Tempelbjerget - til at bede.

Den seneste tids muslimske og jødiske helligdage har optrappet spændingerne.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.