Palæstinensere sender flere raketter mod Israel
AppleMark
Efter en blodig kampagne i Gaza trækker Israel nu tropperne ud. Men palæstinensiske grupper fortsætter med at sende raketter mod israelerne

Da israelerne i sidste uge sendte kampvogne og specialtropper ind i Gaza-striben var det for at standse raketangreb mod israelske byer. I dag - efter mindst 117 dræbte palæstinensere - trak israelerne deres tropper tilbage. Men raketangrebene mod israelske byer fortsætter.

Ifølge BBC sendte palæstinensiske militser søndag 25 raketter mod Israel. Og under mandagens tilbagetrækningen fortsatte raketangrebene. Mindst tre raketter ramte ifølge AP byen Ashkelon med 120.000 indbyggere. En af raketterne slog ned i en boligblok, men ingen blev tilsyneladende dræbt ved nedslaget.

Israel rykkede i onsdags ind i Gaza, men operationen er blevet kritiseret af blandt andre Israels allierede, USA. Adskillige små børn er blevet dræbt i de israelske bombardementer, som har fået den moderate Fatah-bevægelse til at standse de nyopstartede fredsforhandlinger med Israel.

- Volden må stoppe og forhandlingerne må genoptages, sagde talsmand for Det Hvide Hus, Gordon Johndroe, på en pressekonference i weekenden.

Hamas, der styrer Gaza og samtidig er på EU liste over terrorgrupper, har allerede udråbt israelernes tilbagetrækning som en sejr.

- Fjenden er blevet besejret, siger en talsmand for gruppen til Reuters.

Israels regering har dog tidligere svoret, at hæren vil svare hårdt igen, hvis raketangrebene fortsætter. Det gjorde de som sagt allerede mandag morgen.

via Listen To News