Pakistan vil minere grænsen til Afghanistan
Militante oprørere skal ikke have lov til at krydse grænsen mellem Pakistan og Afghanistan. Derfor vil Pakistan bygge et grænsehegn og lægge miner.

Et højt hegn og et tæppe af dødbringende miner skal forhindre militante oprørere i at krydse grænsen mellem Afghanistan og Pakistan. De pakistanske myndigheder meddelte tirsdag, at beslutningen er truffet, skriver Reuters.

Afghanistan har længe klaget over, at militante krigere slipper ind i landet gennem Pakistan. Det er blandt andet udenlandske militante, der er med til at bekrige NATO-soldaterne i landet, lyder anklagen.

Beslutningen om at bygge et hegn og minere grænsen møder alligevel modstand i Afghanistan. Afghanerne anerkender nemlig ikke grænsen, som blev trukket af briterne i kolonitiden. Grænsen splitter befolkningsgruppen pashtunerne i to, og Afghanistan har aldrig villet anerkende den opdeling.

»Vi har ikke brug for at få lov fra noget som helst land til at bygge et hegn eller gøre, hvad vi end har lyst til på vores side af grænsen,« siger den pakistanske udenrigsminister, Riaz Mohammad Khan, ifølge Reuters.

De pakistanske myndigheder oplyser ikke noget om, hvornår byggeriet af hegnet skal begynde.