Pakistan skruer op for kampen mod militante islamister
Kvinder sørger efter Taliban-angrebet i december på en skole i Peshawar i Pakistan. 150 mennesker, herunder 134 børn, blev dræbt. Nu har Pakistan skruet op for kampen mod militante islamister. Senest meldes 31 militante dræbt under pakistanske luftangreb, og 500 dødsdømte fanger ventes hængt i Pakistan inden for kort tid. Foto: Mohammad Sajjad/AP
Pakistanske krigsfly har dræbt mange militante under bombeangreb. Flere dødsdomme skal eksekveres.

Det pakistanske luftvåben har under angreb på militante islamister i de nordvestlige stammeområder i landet dræbt mindst 31 militante.

Det siger militæret i en erklæring.

Samtidig skal flere skjulesteder være bombet.

- Fire af terroristernes skjulesteder og et træningscenter for selvmordsbombere er ødelagt. 31 terrorister, herunder nogle selvmordsbombere, er dræbt, siger militæret i sin erklæring.

Militæret har skruet op for kampen mod militante islamister i stammeområderne, efter at omkring 150 mennesker blev dræbt, da terrorister fra Taliiban i december angreb en skole i byen Peshawar.

134 af de dræbte var børn.

Pakistans regering har betegnet det som "et mini 11. september", og det har været med til at ændre myndighedernes tilgang til kampen mod de militante.

Blandt andet har regeringen meddelt, at dødsdomme mod militante islamister nu eksekveres.

Lørdag sagde de juridiske myndigheder, at der er udstedt bestemmelser om, at yderligere syv dødsdømte skal have deres domme eksekveret. Det vil ske ved hængning.

Blandt de syv er Shafqat Hussain, der var 15, da han blev dømt til døden for bortførelse og drab på en syvårig dreng i 2004.

Andre, der nu skal hænges, er dømt for drab på blandt andet politifolk og embedsmænd.

De bliver hængt den 13., 14. og 15 januar.

Fastfrysningen af eksekveringen af dødsdomme blev ophævet efter skolemassakren, og indtil nu er syv andre blevet henrettet.

Myndighederne siger, at de har planer om at hænge op til 500 dødsdømte i den kommende tid.

/ritzau/AFP