Pædagoger imod at sprede børn
Ifølge BUPL bør udsatte børn ikke spredes ud på flere daginstitutioner, da det vil virke stigmatiserende.

Forbundet for pædagoger og klubfolk, BUPL, anerkender, at udsatte børn ikke er jævnt fordelt i landets dagsinstitutioner. Alligevel mener BUPL, at det er en dårlig ide at sprede udsatte børn – en anbefaling som Socialforskningsinstituttet (SFI) fredag fremførte i undersøgelsen ’Socialt udsatte børn i dagtilbud’.

»Jeg er noget skeptisk over ligefrem at flytte udsatte børn fra den ene børnehave til den anden, fordi det måske vil stigmatisere de pågældende børn, at det lige netop er dem, der skal flytte,« siger formand for BUPL Henning Pedersen.

Han mener desuden, at det er bedst for alle børn at gå i institution i deres nærmiljø.

Han hilser til gengæld de andre anbefalinger fra SFI velkomne.

»Jeg synes, at det er en rigtig god ide at efteruddanne pædagoger mere,« siger han.

En anbefaling som i øvrigt går godt i spænd med, at regeringen har afsat 200 millioner kroner på finansloven til blandt andet opkvalificering af pædagoger, påpeger Henning Pedersen.

Han mener, at udsatte børn hjælpes bedre med flere pædagoger med en god efteruddannelse end ved at blive flyttet. Allerhelst så han, at der blev fordelt antal pædagoger efter, hvor mange udsatte børn der er i den enkelte institution.

Henning Pedersen er desuden positivt indstillet overfor SFI’s anbefaling om at lave kurser for forældre om at være forældre.

»Kurser, hjemmebesøg og mere dialog mellem pædagoger og forældre er en rigtig god ide,« siger han.