Pædagoger går alene rundt: Hvor er børnene?
Tilmeldte børn bliver væk i ferierne. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix (arkiv)
Børn dukker ikke op i børnehaver og vuggestuer i ferierne, så Kerteminde Kommune lægger nu pres på forældrene.

Kerteminde Kommune vil gøre op med en ferie-klassiker og stoppe forældres sløsen med de pædagogiske ressourcer.

Gang på gang oplever børnehaver, vuggestuer og sfo'er, at børn ikke dukker op i ferierne. Senest oplevede Børnehuset Fjordvang i Kerteminde, at der var tilmeldt fire børn til pasning 31. december, men de dukkede aldrig op, skriver Fyens Stiftstidende.

Daglig leder i daginstitutionerne Balders Hus og Børnehuset Fjordvang, Britt Troelsen fortæller til avisen, at de i sommerferien 2018 oplevede, at en tredjedel af de tilmeldte børn ikke dukkede op i ugerne 28, 29 og 30, og at der i løbet af de tre uger faldt flere og flere fra.

- Den 31. december havde vi åbent i Fjordvang, og der var fire børn meldt til, men de dukkede aldrig op. Det vil sige, at vi havde en pædagog, der mødte ind klokken 6.15 og undrede sig over, at der ikke kom nogen børn. Vedkommende gik så hjem igen fire timer senere. Vi bruger enormt mange ressourcer på ingenting. Det er jo ligesom at smide penge ud, siger Britt Troelsen.

Hun har sammen med lederkolleger foreslået, at samle feriepasning i ét distrikt i kommunen ét år af gangen. Men det forslag skabte ramaskrig blandt forældrene, skriver Fyens Stiftstidende.

Kommunen fastholder, at samle børnene i ferierne, men regner nu på at holde åbent to steder i stedet for ét for at imødekomme en logistisk udfordring for forældrene.

Kerteminde Kommune har beregnet, at en samling af børnene i ferierne kan spare kommunekassen for 300.000 kroner.

via Listen To News