Pædagoger frikendt i elefanthue-tragedie

Personerne omkring ulykken, hvor en treårig blev kvalt i sin hue er uden ansvar, siger Sydsjællands og Lolland-Falsters politi.
Politiet konkluderer nu, at ingen stilles til ansvar for, at en sjællandsk dreng i en naturbørnehave blev kvalt i sin elefanthue.
Politiet konkluderer nu, at ingen stilles til ansvar for, at en sjællandsk dreng i en naturbørnehave blev kvalt i sin elefanthue. Foto: Colourbox

Pædagogerne gjorde, som de skulle, da de i marts i år fandt en treårig dreng hængende kvalt i sin elefanthue.

Den besked har forældrene til den lille dreng nu fået af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der har undersøgt omstændighederne for den tragiske ulykke.

Det skriver dagbladet Sjællandske.

Drengen var ude i en skov sammen med sin naturbørnehave, da hans elefanthue fik fat en gren ved en hytte på legeområdet.

"Det, vi har kigget på, er, om der kunne gøres et strafferetsligt ansvar gældende overfor enkelte medarbejdere i børnehaven. Der er jo et vist element af skøn i det her. Så vi er nødt til at vurdere, hvordan rutinerne er i en børnehave, og så ser vi på, om der er nogle væsentlige fravigelser fra det," siger Michael Boelsen, der er politiadvokat hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til lokalavisen.

"Om hytten levede op til reglerne eller ej, det skal jeg slet ikke have nogen mening om. Forstået på den måde, at de regler der gælder for det, er ikke nogen regler som er strafbelagt.

Hytten er efterfølgende blevet fjernet.

Kilde: Dagbladet Sjællandske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.