Påvirket chauffør anholdt
Spritkørsel ? Buschauffør må se frem til fyreseddel efter en arbejdsdag med alkohol i blodet

I går morges bliver nok den sidste gang i lang tid, at en 55-årig buschauffør fra Århus Sporveje kan sætte sig bag busrattet og køre. Kort før klokken ni torsdag blev han anholdt ved Århus Sporvejes garageanlæg på Bryggerivej i Risskov, fordi Århus Politi var blevet tilkaldt.
Og mistanken om, at manden var beruset, viste sig at holde stik, oplyser politiet. Kort efter at han havde slukket motoren på sin bus i garagen, bad patruljen ham om at puste i alkometret, og det viste en promille, der var høj nok til, at betjentene anholdt ham for spiritus- og promillekørsel og tog ham med på politistationen. Her blev den 55-årige nødt til at aflevere lidt blod, så det bliver klart, præcis hvor fuld chaufføren har været.
Tillidsmand ved Århus Sporveje Bent Bentsen er helt klar i mælet, da han hører, at en af chaufførerne er blevet taget for spirituskørsel.

Nul tolerance

»Vi har nul procent promillepolitik, og det vil sige, at vi ubetinget kører uden alkohol i blodet. Hvis der er nogle, der spilder øl på kørekortet, så er det hverken tillidsmanden eller gud, der kan hjælp vedkommende,« siger Bent Bentsen.
»Så er resultatet en fyreseddel«.
Han understreger, at der ikke findes en chauffør ved Århus Sporveje, der ikke ved det.
»Det er for dumt at møde op på arbejde med alkohol i blodet, og de får oven i købet karantæne fra a-kassen på tre uger. Så det er nogle dyre bajere,« siger tillidsmanden.
Hvis en chauffør har en positiv prøve med en promille under 0,5, som er promillegrænsen i Danmark, så kommer chaufføren til en kraftig kammeratlig samtale, og ledelsen bestemmer, hvilke sanktioner der træder i kraft. Er promillen over 0,5, er det ud af vagten.