Har du glemt at lave din egen kryddersnaps eller er der gået kuk i yndlingssnapsen, så kan du stadig nå, at redde de sidste par påskefrokoster.
Mange sætter nemlig en ære i at lave snapsen selv, men typisk kræver det tid, tålmodighed og forarbejde, hvis man vil brillere med sin egen snaps på påskebordet.
Men er du i panik er, så er her et par snapse-redninger:
Lynsnaps på bær
Du kan for eksempel lave en lynsnaps på blandede bær og en flaske neutral alkohol - for eksempel en billig vodka.
Kokken og snapsebogsforfatteren Rasmus Leck Fischer foreslår, at man laver en mos af en masse gode bær og måske lidt vanilje og sukker.
Man rører ganske simpelt det hele sammen og hælder snaps på. Hokus pokus er der en fin, drikkeklar snaps dagen efter.
Citronsnaps
Er man til citroner, så kan man lave en citronlikør.
Det snapsedesigner og snapsebogs-forfatter Niels Stærup, der kommer med forslaget.
Sådan gør du: Skræl en økologisk citron så fint som muligt. Hæld en flaske neutral alkohol - for eksempel en billig vodka - over skrællen og lad det trække i 24 timer.
Herefter skal snapsen filtreres gennem en finmasket si eller et rent viskestykke. Imens laves en sukkerlage på for eksempel to deciliter vand og 150 gram sukker. Vandet og sukkeret blandes og varmes til sukkeret er opløst.
Alt efter smag og temperament kan man nu mikse sin alkohol op til noget, der minder om den italienske limoncello.