På toppen af det fynske politi
Politireform ? 56-årige Poul Løhde er øverste chef for den nye samlede politikreds for hele Fyn. Han er overbevist om, at borgerne får et bedre politi med den nye struktur

Fyns Politi er en realitet og har været det siden 1. januar.Her blev der sagt farvel til de tidligere politikredse i Middelfart, Assens, Nyborg, Svendborg og Odense. Nu er det i stedet en samlet politistyrke, der har til opgave at opretholde lov og orden på den fynske ø.Sammenlægningen af de fynske politikredse vil komme fynboerne til gode gennem et højere serviceniveau med hurtigere responstider og større ekspertise.Sådan lyder buddet fra 56-årige Poul Bjørnholdt Løhde, der som politidirektør står i spidsen for Fyns Politi. En arbejdsplads, der tæller omkring 600 medarbejdere, når betjente, ledelse og det øvrige administrative personale er talt med.»Vi får en langt større økonomi og mange flere ressourcer at gøre godt med,« siger Poul Løhde. Fyns nye politidirektør har ikke haft svært ved at tage afsked med de tidligere politikredse på Fyn. Han har længe været af den overbevisning, at fem selvstændige politikredse var for meget.

Kredse var for sm

»Reelt var det kun Odense og til dels Svendborg politikreds, der var store nok.De andre var alt for små,« konstaterer Poul Løhde, der tidligere har været politimester i Nyborg. Som øverste chef for Nyborg Politi oplevede han igen og igen de begrænsninger, der var en i lille fynsk politikreds.»Man kunne lave en handleplan om det ene eller det andet. Og så faldt det hele på jorden, hvis der pludselig kom en sygemelding.«De begrænsede ressourcer i de små politikredse gav også problemer for borgerne.»Der var opgaver, som vi ikke havde mulighed for at køre til. Det kunne blandt andet være husspetakler.«Et nej til anmodning om assistance er altid en meget kedelig sag for politiet, konstaterer Poul Løhde.»For det er afgørende, at politiet er til stede, når borgerne har brug for det.«Politidirektøren håber og tror på, at fynboerne ikke længere skal ringe forgæves til politiet.»Vores kørende beredskab på hele Fyn kommer under et og samme vagthold. Det giver en stor logistisk fordel, der gør, at vi kan planlægge vores indsats langt bedre end hidtil,« påpeger chefen for Fyns Politi.

Ingen sager for store

Poul Løhde mener, at Fyns Politi er så stor en enhed, at den skal være i stand til at efterforske og opklare selv meget store og komplicerede sager i stedet for at sende dem videre til eksempelvis det nationale efterforskningscenter eller bagmandspolitiet i København.»Ingen sager bør være for store til os. Vi skal kunne klare opgaverne selv. Og det er da en udfordring.«Poul Løhde har været dybt involveret i arbejdet med at udforme den skelsættende forandring af det danske politi, der trådte i kraft forleden. Således har han siddet med i en kommission og et udvalg, der har været centrale drivkræfter bag politireformen. Og derfor var det en stor glæde for Poul Løhde, da han for nogle måneder siden blev tildelt jobbet som politidirektør i Fyns Politi.»Det er et ønskejob for mig. Det er en kæmpestor og meget spændende udfordring, som jeg er meget glad for at kunne være med til at løfte.