På slankekur? Så skal du huske dette kosttilskud - se hvorfor
Fiskeolie kan hjælpe dig med at tabe dig. Foto: Scanpix/Modelfoto
Med mindre du spiser fed fisk flere gange om ugen, så er det en god idé at supplere din kur med et kosttilskud. Se her hvorfor.

Det kan være en stor omvæltning for kroppen og din psyke, når du lægger din kost om for at opnå et vægttab. Derfor er det vigtigt, at du stadig får alle de stoffer, som kroppen vil få hårdt brug for. Det gælder også omega-3-fedtsyrer.

Fiskeolie giver et vigtigt tilskud af de livsnødvendige omega- 3-fedtsyrer. De fleste af os får alt for lidt omega-3 gennem vores kost. Især fordi omega-3 er nødvendigt for omsætningen af omega-6, som findes i planteolier, animalsk fedt og mælkeprodukter, som vi herhjemme indtager i store mængder. Det forklarer Sofia Sommer, der er ernæringsøkonom og skribent på Familie Journals kostsider.

Sådan skal du spise, hvis du lider af gigt

- Omega-3-fedtsyrerne indgår i opbygningen af alle kroppens celler, men er specielt nødvendige i nerveceller og har stor betydning for hjernens kemiske forhold. De har en positiv indflydelse på hjernens produktion af lykkehormonet serotonin. Det gør det væsentligt lettere at opretholde en livsstilsændring, såfremt din hjernekemi er optimal, skriver Sofia Sommer.  

Et vægttab stresser kroppen
Hvis du glemmer det vigtige fedt, mens du taber dig, så gør du det sværere for din krop – og det kan have negativ indflydelse på dit vægttab på sigt, for en stresset krop har ikke så let ved at tabe sig.

- Fiskeolie har også vist sig at have positiv indflydelse på stress. Ved tilskud af fiskeolie sænkes blodets indhold af langtidsstresshormonet kortisol markant. Fiskeolie er inflammationshæmmende og anbefales derfor ofte til mennesker, der har problemer med ømme led, eksem, astma, nældefeber eller gigtsygdomme. Da fiskeolie er inflammationshæmmende, er den et godt bud på vejen til mere energi, bedre velbefindende og vægttab, forklarer Sofia Sommer.

Derfor bliver du snydt af de hurtige slankekure

Undgå harsk olie
Du skal dog genoverveje det, før du kaster dig over det bedste, det billigste fiskeolieprodukt i supermarkedet. Det er nemlig vigtigt, at det er god olie, du indtager, advarer ernæringsøkonomen.

- Der er forskel på kvaliteten af kosttilskud. Og når vi har at gøre med en sart olie, der let bliver harsk, er det ikke en god idé at købe den i supermarkedet, hvor de ikke opbevares rigtigt. Ligger du inde med de billige kapsler, så prik hul i en og lugt til olien. Hvis den stinker af fisk, er den harsk og gør derfor mere skade end gavn i din krop. Jeg anbefaler den flydende Omega3 på flaske fra Nordic Naturals, der kan købes i helsekosten og i Matas.

Sådan får du den omega-3, du har brug for, gennem kosten