På på nytårsaften: Er du fuld, dækker forsikringen ikke
Der bliver gået til den mange steder nytårsaften. Men alkohol og fyrværkeri er altså en dårlig kombi. Af flere grunde. Colourbox
Er du beruset, og kommer du til skade med fyrværkeri nytårsaften, dækker forsikringen ikke.

Du skal lade være med at kigge alt for dybt i champagneflasken, før du fyrer op under fyrværkeriet nytårsaften. Din forsikring dækker nemlig ikke ved fuldskab

- Du mister retten til erstatning, hvis du har udvist grov uagtsomhed ved affyring af fyrværkeri, eller du har brugt hjemmelavet eller ulovligt fyrværkeri. Du er heller ikke dækket af din forsikring, hvis det viser sig, at du har været beruset, udtaler kommunikationsdirektør Lise Agerley fra Alka i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Nu må der knaldes løs

Hun understreger desuden, at det kun er i de tilfælde, hvor man uforskyldt kommer til at skade andre, at forsikringen dækker.

- Forvolder du skader på andre, dækker din ansvarsforsikring som hovedregel, hvis skaden er sket under uforsætlige omstændigheder. Dog dækker forsikringen ikke, hvis du har været beruset, oplyser Alka.

Alka har samlet nytårets 9 dummeste fejl:

1. Du bruger ulovligt fyrværkeri. Køb eller lav aldrig ulovligt fyrværkeri, da det ofte er af meget dårlig kvalitet og kan eksplodere i ansigtet på dig.

2. Du bruger hånden som raketholder. Sæt altid raketten i en holder og lad solene ligge, mens du tænder, så er der større chance for, at du også har en hånd, efter nyåret er skudt ind.

3. Du bærer ikke beskyttelsesbriller. Bær altid beskyttelsesbriller – både som ’antænder’ og som tilskuer.

4. Du kaster med fyrværkeri. Kast aldrig med fyrværkeriet, da du kan risikere at skade både mennesker og dyr med voldsomme brandsår, der kan give varige mén.

5. Du går altid tilbage til en fuser. Stol aldrig på en fuser, så lad den ligge – og senere sørg for at den bliver fjernet, så andre ikke risikerer at komme til skade.

6. Du lader håret flagre. Pas på ikke at sætte ild til håret, når du tænder fyrværkeriet.

7. Du går i letantændeligt tøj. Tjek om dit tøj er lavet af letantændelige materialer, som fx. syntetisk- og fleecestof, så er der større risiko for brandskader på kroppen, hvis der går ild i det.

8. Du bruger dine lommer til opbevaring af fyrværkeri. Brug en pose til dit krudt – aldrig din lomme, da den mindste lille gnist kan antænde krudtet og sætte ild til dig.

9. Du er for fuld. Hvis du er for fuld, når du har med fyrværkeri at gøre, kan du være til fare for dig selv og andre.


Kilde: Alka