På kur? Derfor skal du huske vitaminpillen

Hvis kuren kører rigtig godt, og du har skruet kraftigt ned for den samlede kalorieindtagelse, skal du sørge for at undgå at komme i vitaminunderskud.
Når du er på kur, er der ekstra god grund til at huske den lille daglige vitaminpille.
Når du er på kur, er der ekstra god grund til at huske den lille daglige vitaminpille. Foto: SCANPIX arkiv

Af Arne Astrup, udeoghjemme.dk, Aller Media

Mange spørger, om det er nødvendigt at spise multivitaminpiller, når man går på en slankekur. Især har professor Arne Astrup fået mange spørgsmål om Dukankuren og ”Verdens Bedste Kur”, fordi der i bøgerne ikke findes nogen konkret anbefaling.

Sådan får du vitaminer nok om vinteren på udeoghjemme.dk

Når man går på slankekur, er det vigtigste ifølge Arne Astrup, at man får tilstrækkeligt meget protein, så man ikke mister for meget af sin magre legemsmasse, herunder sin muskelmasse. Men der er også andre vigtige vitaminer og mineraler, for eksempel jern, calcium og D-vitamin, som man nemt kan komme i underskud af, hvis kuren kører rigtig godt, og man skruer kraftigt ned for sin samlede kalorieindtagelse.

Få den store Dukan-guide med 101 opskrifter og 12 kostplaner her

Et sikkerhedsnet for din sundhed

Færre kalorier betyder mindre mad og dermed også færre af de forskellige næringsstoffer. Flere kure indeholder f.eks. kostplaner for nogle uger, hvor der er frihed til at bytte rundt på måltiderne og også skifte f.eks. kød ud med skaldyr eller fisk. Det betyder, at det er svært at være helt sikker på, at man får alle næringsstoffer.

Det betyder ikke alverden i nogle uger, for vægttabet er faktisk meget vigtigere for din sundhed. Men sikkerhedsnettet er en multivitamin-mineralpille. Protein, kalcium og fibre kan du dog ikke få fra pillen.

Tanja tabte sig 92 kilo: Sådan gjorde hun. Læs mere på Udeoghjemme.dk

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.