På kur? Derfor skal du droppe at kigge på lækker mad
Hvis du vil smide et par kilo, bør du holde dig fra at svælge i lækre madopskrifter.  Foto: SCANPIX arkiv
Ser du på madopskrifter, kan du måske pludselig mærke en sult i maven.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, FEMINA, Aller Media

Søger du inspiration til den næste store gæstemiddag, eller bladrer du madsiderne igennem i et magasin, er der stor sandsynlighed for, du bliver sulten.

Det har forskning fra Cambridge i England vist. Forsøgspersoner skulle se på billeder af mad, og herefter undersøgte forskerne spisetrangen ved at måle, hvor hårdt de tog om et håndtag.

Konklusionen var, at selv et meget kort kig på et madbillede eller to, øger trangen til at spise. Og ifølge Per Brændgaard, der er ernæringsekspert og sundhedsekspert i FEMINA er der ikke forskel på billeder af slankemad og mere almindelig mad.

Har du overvejet at prøve en juicekur? Femina har testet den

- Billeder af lækker mad virker simpelthen appetitvækkende. Det kan også være, du har en slankebog stående i din bogreol. Hvis det er en af dem med masser af flotte billeder af lækker mad, så vil slankebogen øge din spisetrang, så du på sigt vil tage på i stedet for at tabe dig, forklarer Per Brændgaard i FEMINA.

Per Brændgaard er fortaler for, man dropper slankekuren: Læs om hans alternativ på Femina.dk

Drop opskrifter og madudsendelser

Han råder derfor til, at man lader være med at se på opskrifter i blade og bøger samt dropper diverse madprogrammer i fjernsynet, hvis man gerne vil tabe sig.

Sørg også for ikke at sidde for længe omkring bordet efter aftensmaden eller have en masse mad liggende fremme derhjemme, påpeger Per Brændgaard.

- Der er jo reklamer for mad næsten over det hele. Det, du ikke kan undgå, må du lære at forholde dig til på en sund måde. Det gør du ved at huske at tjekke ind med mavesultfornemmelsen – hullet i maven – inden du spiser. Så kan du finde ud af, om du reelt er sulten, eller du bare har fået lyst til at spise.

Kilder: Per Brændgaard, FEMINA, og Dr. Hi sham Ziauddeen m.fl.: ’Food Images Engage Subliminal Motivation To Seek Food’, International Journal of Obesity (2012) 36.

Spiser du foran fjernsynet? Lad være! Læs hvorfor på Femina.dk