På eventyr med søsygeplaster bag ørerne
Ekspedition ? Nina Collatz Christensen, der er zoolog og formidlingschef hos Odense Zoo, påmønstrer 7. januar Galathea-ekspeditionen for at kigge på pingviner på Antarktis

Udstyret med kilovis af søsygeplastrer, der kan fjerne de værste brækfornemmelser, rejser zoolog og formidlingschef fra Odense Zoo, Nina Collatz Christensen, 7. januar til New Zealand for at påmønstre Galathea-skibet Vædderen.
I 28 dage skal hun være formidlingspilot for Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor hun dagligt skal rapportere hjem om store og små begivenheder fra den tredje Galathea-ekspedition, hvor danske forskere og formidlere rejser jorden rundt for at få en opdatering på klodens tilstand.

Ikke særlig søstærk

»Men hvis jeg ikke har mine søsygeplastrer, er jeg i tvivl om jeg overhovedet får skrevet en linje. For jeg er altså ikke særlig søstærk. Jeg har fundet nogle ret smarte plastrer, som skal sættes bag ørerne. De udgiver åbentbart et specielt stof, der mindsker søsygen,« siger Nina Collatz Christensen.
Men mon ikke hun glemmer alt om høj bølgegang og stiv storm, når skibet i løbet af togtet runder Antarktis, der er befolket med hendes yndlingsdyr: pingvinerne.
»Her lever 13 ud af verdens 17 forskellige pingvin-arter. Det bliver en helt fantastisk oplevelse,« fortæller Nina Collatz Christensen.
Hjemme i Odense Zoo er hun vant til tre forskellige pingvinarter, hvoraf Kongepingvinen er den største.
»Derfor håber jeg virkelig på at se en kejserpingvin. Det er verdens største og kan veje op til 20 kilo. Det er simpelthen min største drøm at se sådan en,« siger hun og leer.

Blåhvaler ved Chile

Efter planen skulle Vædderen gerne lægge til i Chile i midten af februar, hvorfra Nina Collatz Christensen rejser hjem igen.
»Det er lige præcis på det tidspunkt, hvor blåhvalerne yngler. Så jeg håber også på at få et glimt af nogle spæde blåhvaler,« siger Nina Collatz Christensen.
Selvom afrejsedagen ligger lige om hjørnet, har Nina Collatz Christensen ikke haft tid til at pakke kufferten endnu.

Flere i vinter-zoo

»Vi har haft rigtig travlt i vinter-zoo i forhold til de forrige år. Måske fordi vi har gjort lidt mere ud af det i år. Vi har blandt andet lysshow på abeøen hver søndag, og vi har udsmykket hele haven med fakler, glødende kul, asiatiske lygter og skattejagt,« forklarer Nina Collatz Christensen.
Besøgstallet for december ligger allerede 60 procent foran sidste års besøgstal.
»Folk er generelt blevet lidt mere hårdhudet. De trodser storm og regn og klæder sig ordentligt på. Sådan har det ikke været før,« siger Nina Collatz Christensen.