Oversigt: Her kan du fejre Kvindernes Internationale Kampdag
Guide til Kvindernes Kampdag 2019
8. marts er kvindernes internationale kampdag, og det markeres landet over med en stribe interessante arrangementer.

I dag er det Kvindernes Internationale Kampdag. Og står du og mangler et godt arrangement at tage til, har vi her samlet en liste interessante ting for alle - uanset køn.

København

Ligeløn - sig det højt
29 faglige organisationer har slået sig sammen om en fælles kamp mod uligeløn. Her skal blandt andet tales om Englands erfaringer med lønåbenhed og om, hvad politikerne mener, der skal gøres. Læs mere her.

“Vi ansætter altid den mest kvalificerede person uanset køn”
Copenhagen Business School inviterer til workshop om ligestilling med blandt andet politiker Sofie Carsten Nielsen (R), CBS-studerende Nima Sophia Lama Tisdall og professor i Kønsforskning Jeff Hearn. Og der er fokus på myter om kvinder på arbejdsmarkedet. Læs mere her. 

Bokseren, bataljonschefen, borgmesteren og næstformanden
HK har inviteret en håndfuld stærke kvinder på besøg: Christina Krzyrosiak Hansen (S) fra Holbæk, der med sine 26 år er Danmarks yngste borgmester, Sarah Mahfoud, der er professionel bokser, Anne Christiane Castenschiold Bill, som er bataljonschef den højest rangerende kvinde i Forsvaret samt Majbrit Berlau, som er næstformand i Fagbevægelsens Hovedorganisation. Og så kommer Kira Skov og synger. Læs mere her.

Artiklen fortsætter under billedet

Malawi og Iran
FOA har inviteret kvindeaktivist Nahid Riazi til at holde oplæg om kvindebevægelsen i Iran, mens Jean Petersen giver en personlig fortælling fra Malawi til Danmark. Læs mere her.

Kvinderne på barrikaden i København
Vil du for alvor op i det røde felt, sker det på Vor Frue Plads. Arrangementet 'DEMO: Alle feminister på gaden!' skriver: - Kampen for kvinder og queers’ rettigheder er under angreb i hele verden. Og Danmark er langt fra i mål. Hvad end det er retten til at bestemme over vores egne kroppe, krav om lige løn eller retten til ikke at blive diskrimineret på grund af vores hudfarve, så er der masser af kampe, der ikke er vundet endnu. Læs mere her.

Et andet sted i byen er der også demo, når “Feministisk Take-Over!” går fra Kongens Nytorv til Kapelvej på Nørrebro. Det kan du se her.

Kvinfos store kvindefest i Vega
Det er efterhånden en tradition, at Kvinfo holder fest på Vega på Vesterbro. Her kommer komiker Sanne Søndergaard, popkometen Jada og sågar justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Læs mere her.

Oxfram Ibis og kvinder i Latinamerika
Oxfam IBIS inviterer til en aften med oplæg fra blandt andre den brasilianske aktivist Dedora og underviser på Krogerup Højskole Clara, som kommer og taler om politisk aktivisme og feminisme. Find mere om det her.

Revolution på hovedbiblioteket i København
Fredag d. 8. marts står i revolutionens tegn på Københavns Hovedbibliotek, og vi har arrangeret vores mest ambitiøse event til dato spækket med empowerment, humor, styrke og ikke mindst repræsentation. Alt sammen for at hylde kvinder af alle former og farver i Danmark. Læs om det her.

Kampen om toppen
Et debatmøde med blandt andet Cecilia Lonning-Skovgaard, Beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, løber af stablen i FN Byen. 

Aarhus

Buschaufførere, børn og kontanthjælpsmodtagere i Aarhus
Kvinder i Kamp i Århus og Randers inviterer til en eftermiddag, hvor kvindekampen vil stå i centrum. Der er kvindestemmer fra buschaufførernes "tryk STOP-indsats", kvinder der står i sammen mod kontanthjælpsreformerne og om kvinders kamp for ligeløn og bedre forhold på deltid. Læs mere om det her.

Lysets by
I Aarhus går der også en lysende demonstration igennem byen. Den kan du finde mere om her.

Özlem Cekics mormor: Arbejd alt hvad du kan
HK Østjylland har inviteret Özlem Cekic, der blandt andet fortæller om sin mormor, der havde et råd til hende: Arbejd alt hvad du kan, så du ikke er afhængig af mænd. Det sker i Brabrand. Find mere her.

Solidaritet på arbejdsmarkedet?
Kvindemuseet i Aarhus sætter fokus på fakta og myter i kønsdebatten og solidariteten på arbejdsmarkedet. Læs her om arrangementet, der varer hele dagen.

Odense

Kvindehistorie og bobler i Odense
Kvindehistorier i kultur, religion og politik. I en række speed-oplæg giver forfatterne perspektiver på kvinders historie. Det sker på Møntergården i Odense. Find det her.

Politisk debat og musik
En lang række politikere taler bæredygtig fremtid, og sing a song writer Christina Tästensen underholder i Odense. Læs mere her.

Aalborg

Kvinder og nedslidning
LO Aalborg fejrer kampdagen med debat og oplæg med blandt andre Lisbet Bech Poulsen (SF) og Ane Halsboe-Jørgensen (S). De vil diskutere kvinder og nedslidning og EU's beslutning om tvungen barsel til mænd. Find det her.

Foto: Torkild Andersen/Ritzau Scanpix/Arkiv

via Listen To News