Overlevede flystyrt: Der var ild over det hele

Nyheder
Flyet styrtede ned i et tætbygget beboelsesområde i Karachi (Foto: Ritzau Scanpix)

En af de to overlevende fra fredagens flystyrt i Pakistan fortæller nu, hvad han oplevede. 

97 personer omkom, mens to passagerer overlevede fredagens flystyrt i Pakistans hovedstad Karachi. En af de overlevende, Muhammad Zubair, fortæller nu, hvad han oplevede da Airbus A320-flyet styrtede ned i et beboelsesområde i udkanten af Karachi. 

Muhammad Zubair, der slap fra styrtet med overfladiske skrammer, siger at flyets piloter forsøgte at lande en gang  Jinnah International Airport , inden det 10-15 minutter senere styrtede ned blandt husene i bydelen Model Colony. 

- Ingen var klar over, at flyet var på vej til at styrte ned. Flyet viste ingen tegn på problemer, siger Muhammad Zubair, som fortæller, at han mistede bevidstheden, da flyet styrtede. 

- Da jeg kom til mig selv, kunne jeg høre skrig fra alle retninger. Voksne og børn. Det eneste jeg kunne se var ild. Jeg kunne ikke se andre mennesker, kun høre deres skrig. 

- Jeg åbnede mit sikkerhedsbælte og så noget lys, som jeg gik hen imod. Jeg måtte hoppe cirka tre meter ned for at nå i sikkerhed, fortælller Muhammad Zubair. 

Flyet var på vej fra Lahore og var tæt på landingsbanen, da det styrtede ned og nærmest fik fire huse til at kollapse. Det vides endnu ikke, hvor mange beboere på landjorden, der er omkommet eller hvorfor flyet styrtede. 

Optagelser af samtalen mellem kontroltårnet og piloterne indikerer, at flyet havde motorproblemer. Da piloten siger, at han har “mistet begge motorer”, bliver han spurgt, om han vil foretage en “mavelanding”. Til det svarer han blot “mayday, mayday, mayday”. 

Nu vil de pakistanske myndigheder forsøge at finde de sorte bokse i håbet om at blive klogere på årsagen til flystyrtet.