Hedeture og humørsvingninger er bare nogle af de gener og symptomer, man som kvinde møder i forbindelse med sin overgangsalder.
Derfor skal du huske at strække dine brystmuskler. Læs mere på søndag.dk
Men det er faktisk muligt at reducere nogle af symptomerne og generne med andet end konventionel medicin og kosttilskud. Du kan nemlig tage din kost ind i kampen mod din overgangsalder, lyder det fra Søs Wollesen, der er læge, zoneterapeut, psykoterapeut og specialist i problemer relateret til kvinders overgangsalder.
Vil du gerne undgå hormoner i forbindelse med overgangsalderen. På soendag.dk får du 8 alternativer til hormoner.
Det skal du spise for at reducere symptomer og gener i overgangsalderen
- Planteøstrogener fra blandt andet bælgfrugter og fuldkorn, der er med til at reducere hede- og svedeture og tendens til ansigtsrødme.
- Proteiner fra vegetabilske fra bælgfrugter og korn og lidt animalske fra kød og fjerkræ.
- Langsomme, sunde kulhydrater får du ved at ...
... skifte alt hvidt ud med mørkt – ris, pasta, brød
... bruge kogte korn og perler af spelt, byg og rug som tilbehør
... spise mere grønt end frugt
... bruge groft mel, hver gang du bager – også i kager
- Sunde fedtstoffer. I overgangsalderen har du særligt brug for essentielle fedtsyrer som omega-3 og omega-6.
- Antioxidanter beskytter dig mod de frie radikaler, som kan speede aldringsprocesserne i kroppen op. Du beskytter dig mod dem ved at spise mad med et højt indhold af antioxidanter som f.eks. mørke bær, gulerødder, peberfrugter, grønne grøntsager, citrusfrugter, fuldkorn, nødder og fisk.
Af Pernille Lewinsky Kofoed og Elisabeth Wille, SØNDAG, Aller Media