Overfyldte arresthuse stresser personalet
Flere danske arresthuse har på det seneste har flere fængslede, end der har været plads til. Det rpesser personalet. Foto: Colourbox
De danske arresthuse er fyldt til bristepunktet og det presser personalet. Der må gøres noget, erkender formanden for retsudvalget.

Når antallet af fanger stiger i de danske arresthuse, så følger presset på de ansatte med i samme retning.

Og sjældent har der været så fyldt op, som tilfældet er i disse måneder.

Det sker på grund af ekstraordinært mange varetægtsfængslinger, fortæller formand for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, til Newspaq.

- Situationen er bestemt ikke optimal, siger han.

- Vi bliver ret pressede af det. Varetægtstiden er den periode, hvor fangerne ikke rigtig er på plads, og da de ingen dom har fået, ved de ikke, om de er købt eller solgt. Så det er den tid, hvor der er flest problemer med fangerne, siger han.

I nogle tilfælde overskrider antallet af fanger kapaciteten i arresthusene, og når bemandingen samtidig er på et minimum, bliver personalet ekstra presset, forklarer han.

Formand for retsudvalget, Karina Lorentzen (SF), erkender, at situationen ikke er optimal.

- Der er ingen tvivl om, at fængselspersonalet tager en ekstra stor tørn i øjeblikket, og at de fyldte arresthuse også har indflydelse på det psykiske arbejdsmiljø, siger hun til Newspaq.

- Efter sommerferien starter vi forhandlinger om kriminalforsorgen, siger Karina Lorentzen og understreger, at de overfyldte arresthuse er en af topprioriteterne i forhandlingerne.

Et af SF's egne forslag er at lade nogle varetægtsfængslede afsone derhjemme med fodlænke for at aflaste arresthusene.

- Jeg kan ikke afvise, at ekstra personale også kommer i spil. Men det bliver en aftale mellem mange partier, så vi er flere, der skal være enige, siger hun.