Overfaldsalarm giver ingen sikkerhed
200 voldstruede kvinder er udstyret med overfaldsalarmer, men det er langt fra ensbetydende med, at kvinderne er sikre, mener krisecentre.

I aftes blev en ung kvinde skudt, formodentlig af sin ekskæreste i Hedensted. Kvinden var af politiet udstyret med en nødalarm, fordi ekskæresten tidligere havde forsøgt at dræbe hende. Søndag aktiverede hun alarmen, men kæresten var hurtigere end politiet, og kvinden mistede livet.

Den unge kvinde var én blandt omkring 200 kvinder, der i Danmark er udstyret med en overfaldsalarm. Men selv om alarmerne bruges, er der ingen garanti for sikkerhed, siger Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, LOKK, til Ritzau.

»Der er mange kvinder, der har glæde af alarmerne, fordi de giver tryghed. Samtidig kan det have en præventiv effekt, når manden ved, at politiet har udstyret kvinden med en alarm og derfor måske tænker sig om en ekstra gang. Men alarmerne kan jo ikke stå alene - det helt afgørende er jo, at politiet når frem i tide,« siger sekretariatsleder i LOKK, Anne Mau, til Ritzau.