Overfaldet af fem - fik stjålet Roskilde-bånd
Politiet har sædvanligvis travlt under Roskilde Festivalen. I år har der dog indtil videre været færre tyverier end normalt. Foto: Niels Christensen / POLFOTO
Fem mænd efterlyses på Roskilde Festival, efter de i nat overfaldt en mand og en kvinde og klippede deres armbånd af.

For en 29-årig kvinde fra Virum og en 31-årig mand fra Lyngby blev Roskilde Festivalen en kort fornøjelse.

I nat omkring klokken 01.30 blev de overfaldet af fem mænd på Roskilde Festivals campingplads. De blev holdt fast på jorden, hvor de blev sparket af de fem mænd, der endte med at klippe deres armbånd af.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Overfaldet skete ved campingpladsens indgang Øst, og det blev anmeldt til politiet omkring en time senere.

De fem mænd er endnu ikke anholdt og eftersøges derfor af politiet. De beskrives alle som værende mellen 25 og 30 år gamle.

To af mændene beskrive som karseklippede - den ene er spansk af udseende. Endnu to af de efterlyste mænd beskrives som danske, muskuløse 'rocker-typer'. Den sidste er afrikansk af udseende.

Politiet er interesseret i at tale med alle, der har oplysninger om de fem mænd.

Natten på Danmarks største festival har ellers været præget af en del narkorelaterede anholdelser, mest besiddelse af hash og marihuana.

En 21-årig mand fra Næstved blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør for salg af narkotika på festivalen. Han fik en straksdom på 3 måneder, men blev løsladt. Festivalarmbåndet blev dog klippet af forinden.

Det lader til, at tyveknægtene er blevet hjemme fra årets festival. I hvert fald melder Midt- og Vestsjællands Politi om væsentligt færre tyverier i år sammenlignet med sidste år.

I de første dage af årets Roskilde Festival er der blevet anmeldt 170 tyverier. På samme tid sidste år var det tal 276.