I fremtiden er der ikke kun strenge krav til, at en Whopper indeholder 7 gram pickles. Den skal også laves under ordentlige løn- og arbejdsvilkår, skriver Fagbladet 3F.
Det er resultatet af en aftale, burgerkæden og 3F har indgået.
- Det er endelig lykkedes at få de sidste restauranter til at indgå overenskomst, så hele Burger King er dækket af en aftale, siger Peter Lykke Nielsen, forhandlingssekretær i 3F.
Hidtil har det været op til de enkelte franchisetagere, om de ville have overenskomst for deres medarbejdere.
Konkret betyder aftalen, at 31 restauranter ved årsskiftet kommer på listen af virksomheder med overenskomst.
- På den måde er de unge sikre på, at deres løn og pensionsvilkår følger den generelle udvikling på arbejdsmarkedet, siger Peter Lykke Nielsen.
Med aftalen strømlines vilkårene for medarbejderne på Burger Kings 52 fastfood-restauranter i Danmark.
Ifølge Peter Lykke Nielsen er det en stor fordel, at de amerikanske burger-giganter Burger King og McDonalds begge har overenskomst.
- Nu kan de to store spillere på fastfood-markedet tilbyde de samme vilkår til deres unge medarbejdere. De kommer ikke til at kunne undergrave hinandens lønvilkår, siger Peter Lykke Nielsen.
Med overenskomsten afslutter 3F mere end tredive års kamp med de amerikanske fastfood-kæder, som startede, da McDonalds kom til landet i 1980’erne. Efter en lang faglig kamp overgav McDonalds sig til den danske fagbevægelse og tegnede overenskomst i 1988.
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Burger King på grund af ferie.
Fagbladet 3F