OVERBLIK: Retssagen mod Bill Cosby
Retssagen mod Bill Cosby er blevet erklæret ugyldig, da nævningene ikke kunne nå til enighed. Foto: Lucas Jackson/Reuters
Skuespiller og komiker Bill Cosby er særligt kendt for sin hovedrolle i "The Cosby Show" fra 1980'erne.

Retssagen mod den engang folkekære skuespiller Bill Cosby er blevet erklæret ugyldig.

Nævningene har efter fire dage ikke kunnet blive enige om, hvorvidt amerikanske Cosby var skyldig eller ej, og dommeren har derfor erklæret sagen for ugyldig.

Få her et overblik over anklagerne mod Cosby og hans kaotiske år:

* 79-årige Bill Cosby er skuespiller og komiker og er især kendt for rollen som Cliff Huxtable i tv-serien "The Cosby Show".

* Omkring 60 kvinder har anklaget Bill Cosby for seksuelle overgreb, der skulle have fundet sted siden 1960'erne.

* Blandt dem er den tidligere supermodel Janice Dickinson, skuespilleren Louisa Moritz og Carla Ferrigno, der i 1980 blev gift med Hulk-skuespilleren Lou Ferrigno.

* I 2005 meldte Andrea Constand Bill Cosby til politiet for et overgreb i 2004. Men efterforskningen førte ikke til en sigtelse, og året efter indgik de to et forlig i en civil retssag.

* Ti år senere, i juli 2015, blev retsdokumenter fra sagen offentliggjort for første gang. Det har ført til, at flere end 50 kvinder er stået frem med anklager mod Cosby om seksuelle overgreb, ligesom efterforskningen af sagen fra 2004 blev genoptaget.

* Som følge af de mange beskyldninger mod Bill Cosby valgte tv-stationen NBC at tage en planlagt tv-serie med komikeren af programmet.

* Streamingtjenesten Netflix har også udsat en planlagt lancering af en standup-optræden, der blev filmet på Cosbys 77 års fødselsdag.

* I 2017 er retssagen mod ham begyndt.

* Andrea Constand anklager ham for at have bedøvet hende med piller forud for seksuelle forulempelser.

* Bill Cosby står anklaget for tre tilfælde af overgreb, der hver kan give op til ti års fængsel samt en bøde på 25.000 dollar.

* Andrea Constand-sagen er den eneste, der er endt i retten, da de andre er juridisk forældede.

* Bill Cosby erklærer sig uskyldig i alle anklager mod ham.

* Bill Cosby indrømmede i 2005 at have købt receptpligtige piller med det formål at give medicinen til "mindst en kvinde og andre personer" i forbindelse med sex - dog uden tvang. Det fremgik af retsdokumenter, der blev offentliggjort i 2015.

* Efter fire dages votering måtte de 12 nævninge, som alle skal være enige, før der kan falde dom, lørdag opgive at komme frem til en afgørelse i sagen. Dommeren har derfor erklæret sagen for ugyldig.

* Anklagerne har fire måneder til at beslutte, om man vil prøve sagen igen eller droppe anklagerne. De har ifølge Reuters allerede sagt, at de vil forsøge sagen igen.

Kilde: Los Angeles Times, CNN, AFP, Entertainment Tonight, dpa og Reuters.

/ritzau/