OVERBLIK: Prøvesager om sexvideo har givet betingede domme
Otte prøvesager i sag om deling af sexvideo har givet betingede domme. Nu prøves første sag i landsretten.

Vestre Landsret behandler tirsdag den første ankesag i et stort sagskompleks om deling af en meget omtalt sexvideo.

På videoen ses to 15-årige have seksuelt samkvem.

Op mod 1000 unge er sigtet for at have delt videoen via sociale medier.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale i ni prøvesager, der skal fastlægge strafniveauet for kommende sager.

Otte ud af ni sager er afgjort ved byretterne i Lyngby, Aarhus og Randers.

Læs her hvordan det er gået.

* 40 dages betinget fængsel: En 19-årig mand blev i Retten i Lyngby 5. februar dømt for at dele de to videosekvenser af de 15-årige med 34 forskellige personer i efteråret 2015.

* 30 dages betinget fængsel: En 20-årig mand fra Syddjurs blev 5. februar dømt skyldig i at have delt en sexvideo af de 15-årige med 12 personer. Delingerne skete fra december 2015 til maj 2016.

* 30 dages betinget fængsel: En 18-årig mand blev ved Retten i Aarhus 20. februar dømt skyldig i deling af en sexvideo over to omgange. I første omgang blev den sendt til én person og i anden omgang til den samme samt ni andre.

* 30 dages betinget fængsel: En 20-årig mand fra Aarhus delte materialet syv gange og gjort det tilgængeligt for 15 personer. Han blev dømt ved Retten i Aarhus 14. marts.

* 20 dages betinget fængsel: En 17-årig dreng delte de to sexvideoer med 16 andre i en gruppechat på Messenger. Han blev dømt i Retten i Lyngby 6. februar.

* 10 dages betinget fængsel: En 22-årig mand blev i Retten i Lyngby 6. februar dømt skyldig i at have delt en af de to sexvideoer af de 15-årige. Han delte den med syv venner i løbet af én dag i september 2015.

* 10 dages betinget fængsel: En nu 19-årig kvinde delte i oktober 2015 en sexvideo med en veninde. Delingen udløste 26. februar en dom på 10 dages betinget fængsel i Retten i Lyngby.

* Syv dages betinget fængsel: En 20-årig kvinde fra Aarhus delte materialet én gang og gjorde det tilgængeligt for én person. Hun blev dømt 14. marts ved Retten i Aarhus.

/ritzau/