OVERBLIK: Nedskydning af passagerfly kostede 298 livet
I 2014 styrtede et passagerfly ned i Østukraine. Få et overblik over ulykken, der nu får et efterspil.

Et hold af internationale efterforskere vil forsøge at retsforfølge tre russere og en ukrainer for nedskydning af passagerflyet MH17 i 2014.

Her kan du få et overblik over, hvad der skete dengang:

* Flyet MH17 fra Malaysia Airlines var på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur, da det 17. juli 2014 styrtede ned 10 kilometer over det østlige Ukraine nær byerne Hrabove (på russisk Grabove), Thores og Rossypne, der ligger cirka 10 kilometer fra hinanden nær den russiske grænse.

* Alle 298 om bord omkom. Ofrenes nationaliteter var:

* Holland: 192 (én også med amerikansk pas), Malaysia: 44 (blandt dem to spædbørn og 15 besætningsmedlemmer), Australien: 27, Indonesien: 12 (ét spædbarn), Storbritannien: 10 (én også med sydafrikansk pas), Tyskland: 4, Belgien: 4, Filippinerne: 3, Canada: 1, New Zealand: 1.

* Kort efter flykatastrofen rejste retsmedicinere til Ukraine for at indsamle lig og kropsdele, men kampe i området delvist forhindrede og vanskeliggjorde deres arbejde, samtidig med at prorussiske oprørere i flere dage blokerede for adgang til ulykkesstedet.

* Af samme grund var der problemer med at bjærge de omkomne ved ulykkesstedet. Et tog med nedkølede vogne transporterede først de fleste lig væk fra krigsområdet fem dage efter flystyrtet. De omkomne blev derefter fløjet til Holland.

* I en rapport fra den hollandske havarikommission fra oktober 2015 vurderer kommissionen, at langt de fleste passagerer inden for et øjeblik blev dræbt eller slået bevidstløse.

* 296 af de 298 ofre er identificeret af de hollandske myndigheder. De sidste to bliver myndighederne aldrig i stand til endeligt at identificere, oplyser de.

Kilde: Reuters, AFP, Spiegel, den hollandske havarikommission, The Guardian og BBC.

/ritzau/

via Listen To News