OVERBLIK: Hollandske skatteoplysninger fældede Uber-chauffører

Mandag har Østre Landsret indledt ankesag om bøder til Uber-chauffører, som var på skatteliste fra Holland.
Østre Landsret ser på sager om bøder på mange tusinde kroner til fire tidligere Uber-chauffører, som optrådte på liste fra skattemyndigheder i Holland.
Østre Landsret ser på sager om bøder på mange tusinde kroner til fire tidligere Uber-chauffører, som optrådte på liste fra skattemyndigheder i Holland. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix

Selv om Uber ikke længere driver virksomhed i Danmark, er der fortsat sager ved domstolene i gang i forhold til de chauffører, der kørte for selskabet.

Mandag tager Østre Landsret fat på fire ankesager, hvor Uber-chauffører er blevet idømt bøder på mange tusinde kroner for ulovligt at have transporteret passagerer mod betaling.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

Læs om sagerne og baggrunden her:

* 28. august blev fire tidligere Uber-chauffører i Københavns Byret idømt bøder på 486.500 kroner, 110.000 kroner, 60.000 kroner og 40.000 kroner for ulovlig taxakørsel.

* Alle vil frifindes og har anket til landsretten.

* Af anklageskrifterne fremgår det, at de fire mandlige chauffører har tjent henholdsvis 497.735 kroner, 112.659 kroner, 60.081 kroner og 40.078 kroner på at køre for Uber i Danmark i 2015.

* Det mener anklageren skal koste bøder på henholdsvis 590.000, 130.000, 70.000 og 45.000 for brud på taxiloven.

* Københavns Politi har rejst sagen på baggrund af en liste med navne fra de hollandske skattemyndigheder over danskere, der har kørt for Uber i 2014 og 2015.

* Uber har sit europæiske hovedkvarter i Holland og udleverede oplysningerne i forbindelse med en skatterevision.

* Københavns Politi sigtede i første omgang chauffører i en lille håndfuld prøvesager for at få afprøvet skatteoplysningerne i retten.

* Chaufførerne vil frifindes, og deres forsvarer har i byretten argumenteret for, at skatteoplysningerne ikke må bruges i en straffesag.

* Andre 1500 tidligere Uber-chauffører fra listen er blevet sigtet for ulovlig taxakørsel. Politiet afventer prøvesagerne.

* Uber er oprindeligt amerikansk, men kom til Danmark i 2014. Tjenesten hævder at være moderne samkørsel mod betaling, men er i det danske retsvæsen blevet erklæret som ulovlig taxakørsel.

Kilder: Københavns Politi, Ritzau.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.