Administration 

OVERBLIK: Hold særligt øje med disse opgør i USA's Senat

Demokraterne skal have en nettogevinst på to pladser for at fravriste Republikanerne flertallet i Senatet.

Tirsdag 6. november er der valg til 35 af de 100 pladser i USA's Senat, hvor hver af USA's 50 delstater har to senatorer.

33 af valgene indgår i den normale rotation, hvor der hvert andet år bliver stemt om en tredjedel af senatorerne, der er valgt for seks år ad gangen.

Vælgerne i to stater - Mississippi og Minnesota - stemmer i år om begge deres pladser i Senatet, fordi senatorer er gået af i utide grundet sygdom og beskyldninger om upassende opførsel over for kvinder.

I øjeblikket har Republikanerne 51 pladser, mens to uafhængige senatorer som regel stemmer sammen med Demokraternes 47.

26 af de 35 pladser, der skal besættes, er i øjeblikket besat af demokrater eller uafhængige, mens Republikanerne sidder på ni af pladserne.

Her kan du få et overblik over valgene til Senatet med partibetegnelserne R for republikaner og D for demokrat:

* De tætteste opgør:

- Arizona: Der skal findes en afløser for Trump-kritiske Jeff Flake (R), der ikke genopstiller. Kyrsten Sinema (D) har en fortid som fredsaktivist, mens Martha McSally (R) er tidligere jagerpilot. Sinema profilerer sig som oplagt arvtager til den åbenmundede enspænder, nu afdøde tidligere senator fra Arizona John McCain (R).

- Florida: Bill Nelson (D) har siddet i Senatet siden 2000, men får hård modstand fra Floridas ekstremt velhavende nuværende guvernør, Rick Scott (R). Nelson har sammenlignet det aktuelle politiske klima i USA med situationen i det stammedelte Rwanda før 1990'ernes folkedrab.

- Indiana: En usædvanlig situation lakker måske mod enden. Joe Donnelly (D) slog en svag republikansk kandidat i 2012. Mike Braun (R) har i valgkampens sidste dage passeret Donnelly i flere målinger og synes på kurs til at genvinde den traditionelt konservative stat.

- Minnesota: Det burde være en sikker demokratisk stat. I år er begge siddende demokratiske senatorer på valg, og mens Amy Klobuchar synes at sidde sikkert, har kollegaen Tina Smith haft en hårdere valgkamp. Det ser sort ud for Demokraterne, hvis Smith snubler i slutspurten mod Karin Housley (R).

- Mississippi: Der burde egentlig ikke være tvivl om, at begge Mississippis senatorer er republikanere. I år er begge på valg, og ved det ene valg bliver der formentlig brug for en anden runde 27. november.

Cindy Hyde-Smith (R) er p.t. storfavorit mod Bill Clintons tidligere landbrugsminister Mike Espy (D). Men den sene anden valgrunde, der skal afholdes, hvis ingen af kandidaterne får over 50 procent af stemmerne, kan være en joker, hvis magtbalancen i det samlede Senat er uafklaret.

- Missouri: Siddende senator Claire McCaskill (D) blev i 2012 hjulpet til genvalg i en uforudsigelig stat af en voldsomt kønsdiskriminerende bemærkning fra den republikanske kandidat. Denne gang ser udfordreren, Josh Hawley (R), mere solid ud, og Donald Trump vandt i 2016 Missouri med 20 procentpoint.

- Montana: Kan siddende senator Jon Tester (D) overleve i en stat, der ellers gav republikaneren Donald Trump et kanonvalg? Matt Rosendale (R) er udfordreren, der skal prøve at få Trump-vælgerne til at hænge ved.

- Nevada: Dean Heller (R) er den eneste siddende republikanske senator, der skal forsøge at forsvare en stat, som den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton vandt i 2016. Han udfordres af Jacky Rosen (D), der p.t. er novice i Repræsentanternes Hus.

- New Jersey: Siddende senator Robert Menendez' (D) føring i meningsmålingerne er mindre solid, end den burde være i den traditionelt demokratiske stat. Menendez er sværtet af en korruptionssag, og han bliver åndet i nakken af Bob Hugin (R).

- North Dakota: Indianske vælgere tilskrives æren for Heidi Heitkamps (D) overraskende sejr i 2012, men nye id-krav kan gøre det sværere for dem at stemme i år. Udfordreren, Kevin Cramer (R), fører klart i meningsmålingerne, men han har en tendens til at komme med politisk upassende udtalelser.

- Ohio: Ohio er altid svær at blive klog på. Siden 1992 har staten valgt seks republikanere og tre demokrater til Senatet. Ved præsidentvalget i 2016 vandt Trump (R), men i 2012 vandt Obama (D). Sherrod Brown (D) ser dog ud til at forsvare sin plads i Senatet mod Jim Renacci (R).

- Tennessee: Den populære tidligere guvernør Phil Bredesen (D) giver Demokraterne håb om at genvinde en ellers sikker republikansk bastion. Den moderate Bredesen er oppe mod ærkekonservative Marsha Blackburn (R).

- Texas: Senator Ted Cruz (R) forsøgte at blive præsident i 2016 og fik af Trump tilnavnet "Løgnagtige Ted". Nu er de to forbrødret og tilnavnet ændret til "Smukke Ted". Den skateboardende udfordrer Beto O'Rourke (D) er blevet et nationalt fænomen og er tættere på Cruz, end man skulle tro muligt i det konservative Texas.

- West Virginia: Joe Manchin (D) er kendt som Senatets nok mest konservative demokrat og vandt staten komfortabelt med 60 procent i 2012. Men republikaneren Trump brændte igennem med hele 69 procents opbakning ved præsidentvalget. Udfordreren Patrick Morrisey (R) er statens justitsminister, der stod bag en række sager mod Obamas miljølove.

- Wisconsin: Præsident Trump har været langt ude på landet for at få vælgerne til at veksle deres opbakning til ham ved præsidentvalget til Leah Vukmir (R), så hun kan vælte senator Tammy Baldwin (D). Statens vigtighed understreges af, at også tidligere præsident Obama (D) har været forbi under valgkampen.

* Sikre demokratiske sæder:

- Californien, Connecticut, Delaware, Hawaii, Maine, Maryland, Massachusetts, Michigan, New Mexico, New York, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont, Virginia og Washington.

* Sikre republikanske sæder:

- Utah og Wyoming.

Kilder: The New York Times, CNN, The Guardian, AP, Ballotpedia, Cook Political Report, Inside Elections, vox.com og Sabato's Crystal Ball.

/ritzau/

Billede af Peter Aalbæk
Kendte

Peter Aalbæk:

- Jeg vil være et

sjofelt svin til jeg dør

Banksy-værket hænger en væg
Helt vildt

Monet-provokation solgt

for vildt millionbeløb

billede fra en julefest
Corona

Corona-indgreb:

Din julefrokost er i fare

strandgæster på Ahata-stranden på den græske ø Karpathos
Corona

Kun to lande der ikke frarådes som rejsemål

billede af mette frederiksen
Corona

Mette Frederiksen slår fast: Der kommer nye coronarestriktioner

Politilogo på indgangsdør
Krimi

Begik røveri hos lillebror

Pengesedler og mønter
Nyheder

Bank-fejl - har det kostet dig penge?

En broget flok hunde fotograferet op ad en pink mur.
Dyreliv

Disse hunderacer

lever længst

Nærbillede af sangeren Caroline Henderson. Hun har skrabet håret helt tilbage og er iført en sort skjorte.
Kendte

Tjener to millioner

Maskinen som kan lave luft om til drikkevand består blandt andet af en computer, en skræm af en art og to små regensglas som er forbundet til skærmen.
Helt vildt

Maskine laver

DRIKKEVAND

ud af luft

Stephanie til en premiere sammen med sin far Christian og en ukendt kvinde, der står i midten af dem
Kendte

Ingen kontakt med far:

Han stjal min opsparing

Pernille Rosenkrantz-Theil i sort og hvid mønstret kjole, ståbriller og kort lyst hår. Hun ses fra siden på en gang på Christiansborg
Nyheder

Minister om Muhammed-tegninger:

Lærerne vælger selv

en ambulance med udrykning på en stor vej.
Krimi

Mand fundet fastklemt

i bil på mark

Billede inde fra et fly man ser en række personer i modlys fra flyets genkendelige runde vindue
Corona

Danskerne er bange

nægter at flyve

Magnus Heiunicke ved et tidligere corona pressemøde. Han ser alvorlig ud.
Nyheder

Varsler yderligere

coronarestriktioner

En 100 meter lang skorsten ligger halvt fra et tag henover en vej og ned i vandet.
Nyheder

Væltet skorsten

var næsten ny

et visakort i guld ligger på et tastetur
Nyheder

Sådan stjal svindlere 

26 millioner

En dreng sidder på en seng med en hætte trukket over ansigtet så man ikke kan se hans identitet. I forgrunden står en taske, der er pakket.
Nyheder

Svigt og overgreb:

Kostskole trues med lukning

Dronningen til åbningen af folketinget. Hun har alvorlig mine i ansigtet og er klædt i en støvet blå jakke med matchende hat.t
Kongelige

Fløjet hjem fra ferie -

på Forsvarets regning

Politikeren Jesper Andersen iført hvid skjorte står ved en udendørs talerstol med to mikrofoner med vindhætter på.
Nyheder

S-profil: Jeg havde

sex med 15-årig

Folk der er stimlet sammen om et stort billede af den nu afdøde lære.
Nyheder

Elever fik 350 euro

for at udpege lærer

En hånd holder en telefon som for at tage et billede af sige selv. Billedet er sort hvid.
Krimi

Pressede unge piger

til nøgenbilleder:

Godt jeg blev stoppet

Nærbillede af prinsesse Märtha Louise der taler med alvorlig mine mens hendes ene hånd gestikulerer.
Kongelige

Forelsket prinsesse:

Folk er sure på mig

Peter Madsen sidende i noget græs i en grøft ved et fortov med hænderne bundet. Billedet er taget langt fra, men man kan tydeligt genkende ham. Foran ham ligger en skarpskytte med et gevær pegende mod ham. En schäfferhund ligger ved siden af skytten.
Krimi

Derfor tog Peter Madsen flugten

Billede af Erik Brøgger ved onsdagens pressemøde. Han står ved et højt cafébord med en hviddug. Ved et andet bord ved siden af ses Søren Brostrøm
Nyheder

Hele verden kan være

lukket lige om lidt

En stor pose med hvidt pulver bliver vist frem af et par hænder iført hvide latexhandsker
Krimi

Politi finder 10 kilo

narko TILFÆLDIGT 

politikeren Jens Rohde står med papir i hånden op ad orange mur
Nyheder

Medie: Jens Rohde

pønser på nyt parti 

mand åbner munden for at blive testet for corona
Corona

Myndighederne klar

med ny teststrategi

den forsvundne norske milliardærfrue Anne-Elisabeth Hagen i grønlig trøje
Krimi

Norsk politi melder ud

i Hagen-sagen

to politifolk står udenfor retten i Glostrup
Krimi

Politiet: Peter Madsen

fik hjælp udefra 

kitler hænger på knage på hospital
Nyheder

Pist forsvundet:

Mangler 8.000 
stykker arbejdstøj

håndværker går rundt på tag
Nyheder

Få tusindvis af kroner

i tilskud til boligen

Par danser wienervals på dansegulvet i tv-programmet vild med dans
Film og TV

Vild med Dans i

stjernespækket

særudgave

rumsonde på vej til at lande på asteroide
Nyheder

Rumsonde landede

på farlig asteroide

med kurs mod jorden

donald trump gestikulerer
Nyheder

Trump afbryder interview

- og truer med at lægge

det på Twitter

til salg skilt foran hus - med mærkatet solgt
Nyheder

Højeste i 10 år:

Boligsalget sætter rekord

frank jensen går på scenen under præsentation af tour de france
Nyheder

Frank Jensen mister

formandspost

To forbryderfotos af Bill Cosby fra henholdsvis 2018 og 2020
Kendte

Sådan ser Bill Cosby ud

efter to års fængsel 

Hella Joof sidder med eftertænksomt udtryk
Kendte

Hella Joof: 

- Jeg blev misbrugt

af familiemedlem

islands statsminister sidder på kontor under videointerview
Helt vildt

Statsminister ramt

af jordskælv midt

under video-interview

neandertaler
Helt vildt

Fund kan ændre

danmarkshistorien:

Vildere end Guldhornene

Peter Madsen sidder op ad en hæk
Krimi

Sådan flygtede Peter

Madsen fra fængslet

Politinspektør Mogens Lauridsen taler ved pressemøde
Krimi

Politiet: Peter Madsen

havde et bombelignende

bælte

person på cykel i skumring
Nyheder

Nu kommer de mørke

tider: Gør opmærksom

på dig selv

Peter Madsen sidder i en grøft op ad en hæk mens en skarpskytte holder ham i skak.
Krimi

Peter Madsen flygtet:

Nu er han kørt væk fra stedet

Skuespilleren Jeff Bridges poserer for kameraet
Kendte

Hollywood-stjerne:

- Jeg har kræft 

Skilt med teksten "vis hensyn hold afstand" hænger udenfor bygning
Corona

529 nye smittede -

men epidemien er stabil 

En mand bliver interviewet mens en hel hær af fotografer og journalister kigger på ham
Krimi

Peter Madsens flugt

går verden rundt

Dronningen til åbningen af folketinget. Hun har alvorlig mine i ansigtet og er klædt i en støvet blå jakke med matchende hat.t
Kongelige

Dronningen giver op:

Aflyser nytåret

Jeppe Kofod iført blåt jakkesæt under åbningen af folketinget. Han smiler til fotograferne.
Nyheder

Professor tvivler

sag mod Kofod

En håndværker banker gamle klinker af et gulv
Nyheder

Trick: Sådan kan du

spare en formue

på håndværkere

Robert Redford med solbriller i vintersol. Han holder sin kone i hånden. De har begge mørke vinterfrakker på.
Kendte

Robert Redford knust:

Sønnen er død

Et visent blad holdes op foran solen, som stråler igennem på en skyfri himmel.
Nyheder

Varmen vender tilbage -

så lunt kan det blive

En lille pige og en dreng gynger på en legeplads. Man ser kun deres fødder og overkroppe.
Krimi

Børnelokkere har

fået bedre vilkår

En person bliver testet for corona i sin bil af en person med handsker, engangskittel, visir, mundbind og hårnet på.
Sport

Advarer om tsunami af

nye coronasmittede

Emil og Line i en scene fra Emil fra Lønneberg.
Nyheder

Emils tjenestepige er død

Laura Christensen portræt
Film og TV

Laura Christensen

om ubådsserien:

Håb i mørket

Jeppe Kofod portræt
Nyheder

Kofod anmeldt for voldtægt

Trump og Fauci på pressemøde
Nyheder

Trump sviner USA's

smitteekspert:

En katastrofe!

Mads Aagaard Danielsen på Folkemødet.
Nyheder

DR fyrer seriekrænker

Magnus Heunicke på pressemøde
Corona

Tæt på smittet:

Heunicke arbejder

hjemmefra

Strand på Cypern set fra luften
Nyheder

Cypern krydser smittegrænse 

Bil ligger på siden ved siden af smadret McLaren
Biler

Million-bil smadret

på parkeringsplads

Illustration af rumfartøj der lander på asteroide
Nyheder

NASAs vilde plan:

Vil lande rumfartøj

på asteroide

Statsminister Mette Frederiksen med alvorlig mine og en løftet pegefinger hun ses i profil
Nyheder

Efter Frank-exit:

Mette Frederiksen

helt enig

Biler i kø på motorvej
Nyheder

Ulykke lukker motorvej

En tydeligt brødbetynget Frank Jensen med jakkekraven trukket op.
Nyheder

Frank Jensen

trækker sig

fra politik

Rækkehuset der er bygget i grå mursten. Der vokser efeu op ad væggene på det gamle hus.
Nyheder

Her er Danmarks

dyreste rækkehus

Frank Jensen og Mette Frederiksen sidder ved et bord og holder møde. Statsminister Mette Frederiksen sidder med den ene hånd til hovedet mens Frank Jensen taler.
Nyheder

Nu bryder

Mette tavsheden

En bunke visne blade ligger på en græsplæne. En rød bladrive står og hviler sig op ad en sort havebænk.
Livsstil

Derfor skal du IKKE 

fjerne nedfaldne blade

Tøjstativ med tøj til kvinder. En blomstret kimono er i forgrunden.
Nyheder

700 ton helt nyt tøj

går op i flammer

Et gammelt skur der står i en baghave.
Krimi

Kvinde forsvundet:

Kig i dit skur

Nærbillede af en brødbetynget Frank Jensen ved pressemødet søndag aften på Københavns Rådhus.
Nyheder

Mødeformen

vækker kritik

Frank Jensen foran en mikrofon
Nyheder

Seneste:

Frank Jensen fortsætter

Sofie Carsten Nielsen på pressemøde
Nyheder

Efter krisemøde:

Sofie Carsten Nielsen

fortsætter som leder 

Lisa Montgomery i fængslet
Nyheder

For første gang i 67 år:

USA henretter kvinde

En kranvogn med en smadret bil på ladet
Krimi

Voldsom ulykke

med tre biler

Frank Jensen kigger ned i jorden.
Nyheder

Endnu flere sager: 

Nye anklager

mod Frank Jensen

Overborgmester Frank Jensen
Nyheder

OVERBLIK: Sager mod Frank Jensen går tilbage til 90'erne

Sexorgie med mænd og kvinder
Corona

Politiet afbryder sexorgie