OVERBLIK: Her er sagerne om 14 formodede syrienkrigere
Domstolene har travlt med sager om hvervning hos Islamisk Stat (IS) i Syrien. Fredag er afsagt endnu en dom.

Anklagemyndigheden har rejst en række sager mod unge, der skal være rejst til Syrien for at tilslutte sig Islamisk Stat.

Ni er dømt eller tiltalt. Desuden har politiet sigtet fem personer.

* 26-årige Adam Johansen blev 26. oktober i fjor af Retten på Frederiksberg idømt fængsel i fire år. Johansen, der også er tunesisk statsborger, undgik frakendelse af dansk statsborgerskab. Dommen er anket til Østre Landsret.

* En tidligere pizzabager fra Ishøj, Enes Ciftci, der også er tyrkisk statsborger, er idømt fængsel i seks år for to rejser til Syrien. I november 2017 blev han af Højesteret frakendt sin danske indfødsret.

* 22-årige Anis Laraba, der også har statsborgerskab i Algeriet, blev 13. december idømt fængsel i fem år. Opholdet hos Islamisk Stat varede i ni måneder. Han er også frakendt sit danske statsborgerskab. Dommen er anket.

* Det tidligere bandemedlem Ali Malik på 30 år og Alexander Bak på 21 blev 19. december af Retten på Frederiksberg idømt fængsel i henholdsvis fem år og tre år og seks måneder. Alexander Bak undgik at få frataget sit danske statsborgerskab.

* Retten i Glostrup idømte 9. februar i år den 27-årige Vedat Sariboga fem års fængsel for over to gange i 2013 og 2014 at have ladet sig hverve af IS. Sariboga, der er tyrkisk statsborger, udvises desuden af Danmark for bestandig.

* Vestre Landsret har fredag idømt den 26-årige Hafed Matoussi, der er tunesisk statsborger, tre års fængsel og udvisning for to uger i selskab med IS. Da Retten i Aarhus afsagde dom i oktober sidste år, undgik han udvisning.

* En 24-årig mand med finsk statsborgerskab er tiltalt ved Retten i Esbjerg, og en jævnaldrende mand er tiltalt ved Retten i Aarhus.

* Anklagemyndigheden har endnu ikke afgjort, om der skal rejses tiltale mod yderligere fem personer, heraf to kvinder, i to forskellige sager, der efterforskes af Københavns Vestegns Politi.

Kilder: Domme, anklageskrifter, Ritzau.

/ritzau/