OVERBLIK: Her er burka og niqab blevet forbudt
En kvinde klædt i niqab er torsdag mødt op i Folketingssalen. Her vil hun følge debatten om tildækningsforbuddet. Foto: Tariq Mikkel Khan/Scanpix
Et reelt forbud mod burka og niqab er på vej i Danmark. Se her nogle af de lande, der allerede har et forbud.

Et politisk flertal vil indføre et tildækningsforbud, som vil gøre det forbudt at bære burka eller niqab i Danmark.

Torsdag bliver lovforslaget førstebehandlet i Folketinget.

Se her nogle af de lande, der allerede har indført et forbud mod de muslimske klædedragter:

* Frankrig: Siden 2011 har det været forbudt at bære beklædning, der skærmer ansigtet i det offentlige rum. Det gælder båder burka og niqab. Straffen er en bøde på omkring 1350 kroner og et tvungent kursus i "franske værdier".

* Belgien: I 2011 fulgte Belgien trop efter Frankrig og indførte samme forbud. Her er straffen en bøde på omkring 1400 kroner eller op til syv dages fængsel.

* Letland: Landets centrumhøjreregering, der tiltrådte i februar 2016, har besluttet at indføre et forbud mod muslimske tørklæder, der gør det umuligt at se, hvordan bæreren ser ud - både burka, som dækker hele ansigtet, og niqab, som lader øjnene være fri.

* Italien: En lov fra 1931 forbyder enhver beklædningsgenstand, der forhindrer bæreren i at blive genkendt. Trods loven har lokale myndigheder enkelte steder tilladt burka.

* Schweiz: Den italiensktalende kanton Ticino i Schweiz indførte i 2013 et forbud mod slør, der dækker ansigtet. Ifølge kritikere er der så få kvinder, der bærer burkaer og niqab i området, at lovgivningen er meningsløs.

* Bulgarien: Det bulgarske parlament vedtog i september 2016 et forbud mod at bære den muslimske klædedragt burka i det offentlige rum. I Bulgarien koster det en bøde på 200 lev - omkring 767 kroner - at trodse burkaforbuddet.

Kilder: Ritzau, Quartz, BBC, The Guardian, AFP.

/ritzau/